Izgled Nejmarovog stopala posle utakmice (©Reuters)
Izgled Nejmarovog stopala posle utakmice (©Reuters)

Veliki znak pitanja nad Nejmarom za Švajcarsku

Vreme čitanja: 2min | pet. 25.11.22. | 14:50

Stižu vesti iz Dohe, ne trenira ni Danilo

Siguran trijumf nad Srbijom na premijeri u Kataru ostavio je gorak ukus u ustima zbog sve ozbiljnijih najava da bi Brazil utakmicu protiv Švajcarske mogao da odigra bez najboljeg igrača - Nejmara.

Iz Dohe stižu informacije o zdravstvenom statusu 222.000.000 evra plaćenog Brazilca, ali bez konkretnih zaključaka. Francuski Ekip, koji se inače ne zaleće sa objavljivanjem informacija bez debelog pokrića, tvrdi da je dobio pesimistične informacije iz reprezentacije Brazila. Nejmar je bio na ultrazvučnom pregledu u petak odmah posle ručka i u ovom trenutku šanse da zaigra u ponedeljak protiv Švajcarske su minimalne. On se nakon pregleda vratio u timski hotel gde će nastaviti sa terapijama.

Izabrane vesti

On je propustio trening u petak zajedno sa Danilom, koji je takođe iskrenuo levi skočni zglob u meču sa Srbijom, ali je njegova distorzija blaga. On će takođe biti podvrgnut terapijama, ali se još ne zna kakve su njegove šanse da igra u ponedeljak. Zato je sav fokus na Nejmarovom statusu. Švajcarska jeste pod velikim upitnikom, ali kako tvrdi izvor iz reprezentacije, ne i učešće u daljem Mundijalu. To je sinoć poručio i Tite na konferenciji za medije posle utakmice.

Ponedeljak, 17.00: (1,48) Brazil (4,50) Švajcarska (7,75)

S druge strane, renomirani brazilski sajt Globo Esporte piše da je Nejmar pregledan u jednoj poznatoj bolnici u Dohi, gde inače često dolaze fudbaleri PSŽ na kontrole, terapije i intervencije. Sam Nejmar bio je pacijent ove ustanove 2019. godine, gde je vršio redovne kontrole nakon loma pete metatarzalne kosti desnog stopala.

Brazilac je teren napustio u pratnji doktora reprezentacije Rodriga Lasmara, a kao što smo već pisali fotografi najvećih svetskih agencija uspeli su da zabeleže stanje njegovog skočnog zgloba, pošto je išao bos. Jasno je bilo od početka da postoji otok na desnom skočnom zglobu, a njegova mimika i govor tela odavali su utisak da stanje nije dobro.

Za razliku od Ekipa, Globo, pa ni ostali brazilski mediji od poverenja ne idu toliko daleko u iznošenju zaključaka po pitanju Nejmarovog učešća u meču sa Švajcarskom.

Isti je na programu u ponedeljak od 17 časova. Obe selekcije posle prvog kola imaju po tri boda.



tagovi

DaniloNejmarKatar2022Fudbalska reprezentacija BrazilaReprezentacija Brazila

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara