Nejmar pokrio lice dresom (©Globo Esporte)
Nejmar pokrio lice dresom (©Globo Esporte)

Nejmar u suzama napustio teren, Tite uverava: Igraće sigurno u nastavku Mundijala (FOTO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 24.11.22. | 22:30

Velika briga za Brazil

Brazil je dobio Srbiju na mundijalskoj premijeri sa 2:0, a potencijalno izgubio mnogo. Nacionalno slavlje posle ubedljive igre i trijumfa nad Srbijom palo je potpuno u drugi plan zbog Nejmarovog stanja i kako je izgledao kada se utakmica završila.

Najskuplji fudbaler u istoriji morao je da napusti teren u 79. minutu kada ga je zamenio Antoni, a ono što su zabeležile kamere renomiranog brazilskog medija Globo Esporte dovoljno govore o tome koliko je velika zabrinutost pre svega svih u reprezentaciji, onda i apsolutno celog Brazila.

Izabrane vesti

Naime, ekskluzivni snimak Globa pokazao je Nejmara kako je dresom prekrio lice dok mu medicinska ekipa tretira povredu desnog skočnog zgloba. Brazilac je nezgodno iskrenuo desno stopalo posle jednog starta Nikole Milenkovića, pa je kasnije zatražio izmenu jer nije više mogao. Selektor Tite, ipak, tvrdi da ništa nije izgubljeno za 222.000.000 evra plaćenog Brazilca.

“Budite sigurni da će Nejmar igrati na Mundijalu. Apsolutno sam siguran u to“, izjavio je Tite i nastavio:

“Moram da iznesem jednu opservaciju po pitanju onoga što je Nejmar napravio. Ostao je na terenu dok smo postigli dva gola, iako je 'osećao' zglob. Znao je da nam je potreban. U jednom golu bio je ključni učesnik, a on je pronašao način da prevaziđe bol i bude jako koristan kod oba naša pogotka“.


Globo piše da je teren napustio u suzama i u velikim bolovima. Naravno, hramljući, jer nije bio u mogućnosti da hoda normalno. Fotografi agencija Rojters i AFP uhvatile su Nejmara kako hoda bos, pokazujući ljudima oko sebe koliko mu je otekao skočni zglob. I uopšte ne deluje dobro. Sa njim u pratnji bio je doktor reprezentacije Rodrigo Lasmar.

Pedantni statističari izvukli su podatak da je Nejmar već u prvom poluvremenu bio fauliran pet puta, što je najviše na celom turniru zajedno sa Gavijem koji je takođe protiv Kostarike bio zaustavljen nepropisno u isto toliko situacija.

Do kraja susreta Srbije i Brazila, od jedanaest faulova našeg sastava osam je bilo nad Nejmarom. Globo javlja da je hramljući teren napustio i Danilo.

Nejmarov skočni zglob (©AFP) Nejmarov skočni zglob (©AFP)
Nejmarov skočni zglob (©AFP) Nejmarov skočni zglob (©AFP)



tagovi

Katar2022Fudbalska reprezentacija BrazilaReprezentacija BrazilaNejmar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara