Hari Kejn (Foto: Reuters)
Hari Kejn (Foto: Reuters)

Voker stao u Kejnovu zaštitu: Ne želim da se ponovi scenario sa Evropskog prvenstva

Vreme čitanja: 2min | ned. 11.12.22. | 00:09

Džordan Henderson i Vejn Runi takođe pružili podršku kapitenu Gordog Albiona posle promašenog jedanaesterca u finišu meča sa Francuskom

Englezi još jednom nisu ispunili očekivanja nacije, ali teško je reći da su je razočarali. Nadigrali su Francusku u većem delu meča i da je Hari Kejn pogodio sa bele tačke kako inače ume, ko zna kako bi se meč dalje odvijao. No, kapten Gordog Albiona je u 84. minutu užasno izveo drugi od dva penala i sebi nalepio etiketu tragičara.

Ipak, Kajl Voker je posle eliminacije stao u odbranu svog nekadašnjeg klupskog saigrača.

Izabrane vesti

"Da li ga krivim? Ne, jer je postigao toliko penala koji su me spasili, u klubu i u reprezentaciji. Nismo ogorčeni gubitnici, nećemo da krivimo nikoga drugog, idemo dalje", rekao je defanzivac Mančester Sitija po završetku meča.

Ono što Voker želi je da se ne ponovi scenario iz finala Evropskog prvenstva. Engleska je tada poražena od Italije posle penala, a nacija je na društvenim mrežama na rasnoj osnovi vređala Bukaja Saku, Markusa Rašforda i Džejdona Sanča, trio koji je bio neprecizan sa bele tačke.

"Mislim da su svi u zemlji želeli da on (Kejn, prim.aut.) izvede taj penal. Ne želim da se ponovi ništa poput prošlog Evropskog prvenstva. Zajedno pobeđujemo, zajedno gubimo. Bio je fantastičan izvođač i za klub i za zemlju. Jedan promašaj ne može to da promeni", zaključio je Voker.

Vezni fudbaler Liverpula Džordan Henderson takođe je pružio podršku napadaču Totenhema.

"Znamo koliko je penala postigao za nas, pogodio je i prvi večeras. Kod koliko je golova samo doprineo da bismo se našli ovde. Biće samo još jači posle ovoga, siguran sam. On je napadač svetske klase, naš kapiten, i ne bismo bili ovde bez njega", rekao je Henderson.

Poruku podrške posle meča poslao mu je i Vejn Runi, čovek čiji je rekord po broju golova za englesku reprezentaciju izjednačio baš večeras. Na žalost čitave nacije, ne i oborio, iako je imao odličnu priliku.

"Veoma mi je žapo momaka, ali sam ponosan na način na koji su igrali ovaj turnir i trebalo bi da i sami budu ponosni na sebe. Čestitam Hariju Kejnu na izjednačenju rekorda, uskoro će biti onaj stari i ne mogu da zamislim nikoga boljeg da preuzme odgovornost. Gore glavu, Hari", napisao je Runi na Tviteru.


tagovi

Hari KejnKajl VokerDžordan HendersonKatar2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara