Nik Kalates u duelu sa Majkom Džejmsom (Foto: Evroliga)
Nik Kalates u duelu sa Majkom Džejmsom (Foto: Evroliga)

Kalates: Biću šokiran ako Džejms ne bude MVP

Vreme čitanja: 1min | čet. 09.05.24. | 09:58

"Zaslužio je to zbog svega što je ove sezone uradio za svoj tim"

U noći za nama je proglašen MVP NBA lige - treći put je, očekivano, priznanje otišlo na adresu Nikole Jokića. Sada ostaje da se ozvaniči najkorisniji igrač najkvalitetnijeg evropskog košarkaškog takmičenja, a prema onome što smo videli u aktuelnoj sezoni, deluje da ni tu neće biti previše drame pošto sve ukazuje da će laureat biti Majk Džejms iz Monaka.

Iako sa "kneževima" nije drugu godinu zaredom prošao na Fajnal for pošto je njegov tim izgubio od Fenerbahčea u majstorici, hitri plejmejker je ove sezone igrač sa najvećim indeksnim rejtingom u takmičenju (19,4) i čak je uspeo da obori košgeterski karijerni rekord Vasilisa Spanulisa i postane najbolji strelac u istoriji Evrolige.

Izabrane vesti

Što se tiče većine konkurencije, pa tako i Nika Kalatesa, sve drugo sem izbora omalenog Amerikanca za prestižno priznanje bi bilo iznenađenje.

"On je neverovatan igrač, i biću šokiran i razočaran ako mu Evroliga ne da MVP nagradu. Zaslužio je zbog svega što je uradio za svoj tim", rekao je Kalates koji je sa dve ključne trojke bio heroj u pobedi Fenera u petom meču.

Inače, ako to toga stvarno i dože, te se Džejms okiti individualnom titulom, postaće prvi MVP ikada čiji tim se nije plasirao na završni turnir.

Proglašenje pobednika se tradicionalno održava pred početak svakog Fajnal fora, a to će ove godine biti 24. maja.


tagovi

EvroligaNik KalatesMajk Džejms

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara