Sa treninga u teretani (© FK Vojvodina)
Sa treninga u teretani (© FK Vojvodina)

Voša konačno počela da trenira u Turskoj: Na prolećnoj premijeri moramo da izgledamo odlično

Vreme čitanja: 3min | sub. 14.01.23. | 11:23

Kondicioni trener Marko Stojanović o uslovima u Beleku

(Od specijalnog izveštaća Mozzart Sporta iz Beleka)

Fudbaleri Stare dame u petak veče su prvi put treniraloi na otvorenom, pošto su u Antaliju konačno stigli prtljazi i osnovna sportska oprema. Prethodno su zbog problema sa transportom (o čemu smo već pisali) vežbali u teretani, a kasnoije uspeli da osete teren sportskog centra u Beleku kraj Antalije, gde će tokom subote odigrati prvu kontrolnu utakmicu protiv mađarskog prvoligaša Pakša.

Izabrane vesti

Kondicioni trener Vojvodine Marko Stojanović je zadovoljan spremnošću igrača i ističe da je fizička sprema na većem nivou nego što je bio slučaj na letnjim pripremama.

Mnogo je bolje nego letos, zato što smo sad dobro odradili prelazni period. To nam je omogućilo da praktično odmah počnemo rad punim intenzitetom. Za razliku od letos, kada je akcenat bio na tome da nemamo povređene igrače, ovaj period nam služi da maksimalno podignemo performanse, čak pomalo i rizikujemo određeni broj povreda. Trudićemo se da bude minimalan, ali je ideja da podignemo performanse igrača na maksimum. Letos nam je osnovna ideja bila da budu sposobni da igraju utakmice, nije bilo toliko važno na kom su nivou, a sada imamo privilegiju da igrače dobro poznajemo. Već smo se adaptirali na opterećenja i sad možemo da insistiramo na većem intenzitetu rada. Tako smo počeli od prvog dana posle medicinskih pregleda i osim manjih povreda i upala, sve ostalo izgleda jako dobro”, poručio je izveštačima u Antaliji Marko Stojanović.

Često se postavlja pitanje da li fudbaleri posle dvonedeljnih priprema u Antaliji mogu da dosegnu vrhunac fizičkih sposobnosti. Stojanović nema dilemu.

“To uopšte ne sme da se dovodi u pitanje. Moramo da izgledamo odlično već u prvoj utakmici. Igrači su imali sedam dana pauze posle jesenjeg dela sezone i odmah su počeli sa ozbiljnim treninzima. Naša ideja je da 4. febraura, kada se nastavlja prvenstvo, taktički, tehnički i fizički izgledamo odlično”.

Stojanović je prezadovoljan uslovima za rad u Turskoj, a istakao je i zbog čega se Novosađani opredeljuju da baš na obali Mediterana odrade centralnu fazu priprema pred nastavak sezone.

“Imamo i veoma dobru teretanu, tako da možemo dobro da radimo i u hotelu, a tereni su nam pet minuta udaljeni od smeštaja. Igrališta su baš dobra,  ovde je veliki broj ekipa koje se sa nama pripremaju, možemo da biramo intenzitete prijateljskih utakmica. Ono što je posebno bitno na ovim pripremama je mogućnost da 24 sata kontrolišete igrače. Zato se pripreme u stvari i organizuju, sa igračima možemo da pričamo i uradimo eksponencijalno mnogo veći broj zadataka, edukacija, predavanja, treninga... Turska je dobra destinacija i zbog toga što nam domaćini ovde izlaze maksimalno u susret. Sve to zajedno nas opredeljuje da se pripremamo baš ovde”.

Dodaje da je jedna od ključnih stvari za uspešne pripreme lepo vreme.

Najvažnije je trenutno da budu dobri vremenski uslovi. Ekipe koje su bile pre nas nisu mogle da treniraju zbog lošeg vremena. To je nezgodno, jer ako dva, tri ili četiri dana ne trenirate, onda sav benefit koji možete da dobijete od priprema zapravo ide u kontrasmeru... Tad su igrači nezadovoljni, po ceo dan sede, ništa ne rade, tako da se nadamo da će nas pratiti pre svega dobro vreme, a sve ostalo je zaista sjajno”, zaključio je razgovor Marko Stojanović, koji brine o fizičkoj spremi fudbalera Stare dame.



tagovi

FK Vojvodina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara