Voši je Kup sada prva opcija

Vreme čitanja: 3min | uto. 09.05.23. | 12:27

Na Banovom brdu prekinut impresivni niz Lala od 21 meča bez poraza

Svemu dođe kraj, pa i Vošinom istorijskom nizu bez poraza. Novosadska Stara dama nanizala je čak 21 meč u svim takmičenjima na kojima nije poklekla pred rivalom, ali je Čukarički juče na Banovom brdu nadigrao Lale (1:0) i tako im naneo prvi poraz još od kraja oktobra prošle godine, kada su na Karađorđu poraženi od šampiona Crvene zvezde. Ujedno bio je to prvi poraz Radoslava Bataka otkad je preuzeo kormilo Vojvodine pre dva i po meseca i potom produžio pozitivan niz svog prethodnika Milana Rastavca.

Porazom na Banovom brdu Vojvodina se gotovo izvesno oprostila od duge evropske jeseni. Barem ga neće ostvariti preko Mozzart Bet Superlige. Čukarički ih je ostavio na ogromnih sedam koraka iza sebe, a toliko Lalama beži i TSC. Uz to i Partizan je iskoristio kiks novosadskog kolektiva, pobedio Pazarce (2:0) i pobegao na plus tri. Zato će se trka za drugo mesto, koje vodi u kvalifikacije u Ligu šampiona (a garantuje grupnu fazu Lige Evrope), do kraja voditi utroje. A važno je i ko će završiti na koti tri, jer taj srpski predstavnik ide u plej-of za Ligu Evrope, što znači da u najgorem slučaju ima u džepu grupnu fazu Ligu konferencije. Uz još jednu začkoljicu, a ona se tiče Kupa. Upravo bi Stara dama mogla da nekom pomrsi račune ukoliko podigne trofej masovnijeg takmičenja. U tom slučaju došlo bi do određenih pomeranja, jer bi Vojvodina preuzela privilegije trećeplasirane ekipe na tabeli i izborila plej-of za Ligu Evrope.

Izabrane vesti

Kada je reč o šampionatu, preostaju još tri kola do kraja, tako da nije mali broj bodova u opticaju, ali osim velikog bodovnog zaostatka, Voša ima i najteži raspored: slede joj sudari s beogradskim večitima“, najpre gostovanje Crvenoj zvezdi, potom derbi s Partizanom kod kuće, a u poslednjem kolu Lale idu na noge TSC-u u Bačku Topolu.

Ispostavilo se da su ciljevi Novosađana sa samog početka ipak bili previše ambiciozni i predstavljali preveliki zalogaj. Bilo je dosta oscilacija u igri tokom cele sezone, a kada stvari nisu krenule željenim tokom u drugoj polusezoni, morali su da promene i trenera. Stara dama je ispunila primarni cilj koji je po dolasku postavio Radoslav Batak, a to je izlazak na evropsku scenu. Imajući u vidu da su prošle sezone izvisili za evropsku vizu, to je svakako značajan pomak, a o potencijalu ove generacije upravo govori i pomenuti šestomesečni niz bez izgubljenog meča.

Pokazali su Novosađani u prolećnom delu sezone da mogu da se nose i sa najtežim rivalima. Remizirali su sa Zvezdom na „Marakani“ (1:1) i TSC-om u Bačkoj Topoli (1:1), a slavili u derbijima kod kuće nad Čukaričkim (3:2) i Partizanom (2:1).

Međutim, Brđani su pokazali veću zrelost u ključnom momentu, ostavili izabranike Radoslava Bataka van trke za top tri, a istovremeno nastavili poteru, pre svega, sa TSC-om za Ligu šampiona.

Vojvodina juče jeste uspela da nametne svoj ritam u prvih deset minuta na Banovom brdu, ali je onda spustila gas. Istina, imala je nekoliko dobrih prilika i u drugom poluvremenu, kada je već jurila rezultatski zaostatak, ali je u tim momentima nedostajao bolji završni pas i kvalitetnija realizacija. S druge strane, mogli su domaćini da im nanesu i teži poraz, ali je na golu bio maestralan Lazar Carević, koji je odbranio nekoliko zicera, uključujući i drugi penal Marku Dociću.

Svesni su u taboru Stare dame da se moglo više izvući iz ovog meča. I zato ostaje žal za propuštenim šansama.

„Ušli smo dobro, direktno u utakmicu. Imali smo dve, tri dobre situacije posle viskogo presinga, kada smo oduzeli loptu, ali smo slabo reagovali. Na kraju smo primili gol posle nesmotrene greške, iz penala. Takođe, bili smo nespretni prilikom tranzicije. Nedostajao je dobar poslednji pas i bolja završnica. Mislim da smo bili bolji rival, ali to rezultat ne pokazuje. Igra je bila dobra, ali jednostavno nisu bile kvalitetne odluke u određenim momentima“, rekao je Batak posle meča.

Kad se uzmu u obzir sve turbulencije tokom sezone, Novosađani mogu da budu zadovoljni, jer će u najgorem slučaju igrati kvalifikacije za Ligu konferencije. Međutim, pred Lalama je šansa da eventualnim osvajanjem pehara Kupa ovu sezonu učine izuzetno uspešnom i u Srpskoj Atini zakažu najmanje četiri evropske utakmice.


tagovi

Radoslav Batak

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara