Igrači Osasune (©Reuters)
Igrači Osasune (©Reuters)

Zapaljivi derbi u Baskiji: Na El Sadaru nema nerešenih računa

Vreme čitanja: 2min | sre. 01.03.23. | 12:38

Kup kralja: Osasuna dočekuje Bilbao u prvom meču polufinala

Završnica Kupa kralja donosi eksplozivnost. El Klasiko između Real Madrida i Barselone dakako ume da naelektriše mase, ali i prva utakmica polufinala najmasovnijeg španskog takmičenja takođe uključuje zapaljivi derbi u Baskiji. Osasuna dočekuje Atletik Bilbao na El Sadaru (21.00).

Pamplona je globalno poznatija po trci sa bikovima koja se održava po gradskim ulicama, ali daleko od toga da je Osasuna u zapećku. Klub je uvek ostavljao trag na najvišoj španskoj pozornici. Zahvaljujući treneru Hagobi Arasateu, ponovo je član Primere od sezone 2019/2020 i stacioniran je u sredini tabele u svakoj od poslednje tri godine.

Izabrane vesti

Trenutna kampanja je najbolja za Osasunu u 21. veku. Ukupno 33 sakupljenih bodova iz 23 utakmice je najveći udeo u poslednjih deset godina u Primeri. Kao osmi na tabeli, čak su i međunarodna mesta nadohvat ruke za srpskog vezistu Darka Brašanca i drugove. Kup kralja predstavlja drugu priliku da Rohiljosi osete dašak internacionalnog fudbala u narednoj godini.

21.00: (3,00) Osasuna (3,00) Bilbao (2,60)

Tim Arasatea želi da postavi temelje za istorijsko finale u sredu. Utakmicu najverovatnije neće biti lepo gledati, jer je Osasuna veoma škrta na golovima. Prosek od 1,96 golova po utakmici u Primeri ove sezone je najniži nivo. Do sada nijedna utakmica u El Sadaru u kampanji nije završena nerešeno. Bilo je šest pobeda na domaćem terenu, i pet poraza.

Bilbao je, s druge strane, neposredno pred Kup skliznuo iza Osasune na tabeli. Ekipa Ernesta Valverdea pretrpela je iznenađujuć poraz na svom terenu od Đirone 2:3 i pala na deveto mesto na tabeli. Atletik je morao da se nosi sa nizom neuspeha poslednjih nedelja.

Početkom februara, izgledalo je da Valverdeova ekipa izlazi iz krize kada je uspela da pobedi kandidate za ispadanje Kadiz i Valensiju. Bila je to prva pobeda posle pet uzastopnih mečeva posta, ali je ovaj kratak niz brzo prekinut. Sveukupno, Atletik je izgubio pet od poslednjih sedam utakmica u španskoj eliti.

Kao 23-struki osvajač Kupa Španije, Bilbao ima više pehara u takmičenju od Real Madrida (19), i definitivno može da se opiše kao specijalista za Kup. Posle nedavnih neuspeha, remi bi verovatno bio koristan rezultat za goste, koji imaju i neke kadrovske probleme.

U porazu od Đirone golman Bilbaa Unai Simon morao je da bude zamenjen, a sigurno neće biti ni Erere, dok su pod znakom pitanja Martinez, Niko Vilijams i veteran Raul Garsija.

------------------------

Na redu je nova runda Mozzart Prognozzera i šansa za osvajanje vrednih novčanih nagrada. Glavna premija je 200.000 dinara. Opširnije OVDE.

------------------------

KUP KRALJA - POLUFINALE, PRVI MEČEVI

Sreda

21.00: (3,00) Osasuna (3,00) Bilbao (2,60)

Četvrtak

21.00: (2,00) Real Madrid (3,60) Barselona (4,00)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Kup kraljaOsasunaAtletik BilbaoBilbao

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara