Žoao Feliks (©AFP)
Žoao Feliks (©AFP)

Žoao Feliks u januaru odlazi iz Atletika

Vreme čitanja: 2min | pet. 25.11.22. | 20:05

Portugalac izrazio želju da napusti klub, čelnici Jorgandžija spremni da izađu u susret; Žorž Mendeš mu već traži novu sredinu

Nikako da u taboru Portugalije zavlada harmonija. Ne uspevaju reprezentativci Selesaa da ostave klupski fudbal po strani ni na mesec dana. Prvo ih je uzdrmao Kristijano Ronaldo spornim intervjuom za britanski San i onim "hladnim" pozdravom sa Brunom Fernandesom , potom i odlaskom iz Mančester Junajteda, a sada je u centru pažnje Žoao Feliks. I napadač Atletika želi da što pre napusti aktuelni klub, piše madridska Marka.

Prema saznanjima španskog lista, Feliks je izrazio želju da ode sa Vanda Metropolitana i istu saopštio svom agentu Žoržu Mendešu. Doduše, informacija da je Portugalac nezadovoljan u Atletiku nije novost, traje to već neko vreme, ali novost je, navodi Marka, da je madridski klub ovog puta voljan da mu izađe u susret.

Izabrane vesti

Odnosi između Feliksa i Dijega Simeonea narušeni su tokom aktuelne sezone pošto je argentinski stručnjak pokazao da ne računa ozbiljnije na 23-godišnjeg napadača time što ga nije ubacivao ni onda kada je njegov tim bio primoran da juri rezultat. U svim takmičenjima upisao je tek nešto više od 800 minuta na 18 utakmica (u proseku 45 po meču).

Brinu u klubu da bi Feliksovo nezadovljstvo moglo da naruši atmosferu u timu zbog čega su odlučili da mu izađu u susret. Žorž Mendeš već se bacio u potragu za novom sredinom i kao u slučaju ostalih svojih klijenata – prvenstveno tu mislimo na Ronalda - kuca na vrata najmoćnijih evropskih klubova.

Jedna od opcija je Bajern koji je navodno letos već nudio 100.000.000 evra Atletiku, potom i Pari Sen Žermen koji je u potrazi za Mesijevom zamenom u slučaju da Lionel odluči da po isteku ugovora na leto napusti klub. Na kraju, ističe Marka, potencijalne destinacije su još Mančester Junajted sa čijim čelnicima je Mendeš u dobrim odnosima, te Čelsi koji je nedavno dobio nove, ambiciozne vlasnike i i dalje je u potrazi za pojačanjima u napadu.

Atletiko ga je, podsetimo, platio Benfiki pre tri i po godine platio 127.000.000 evra. Da li će uspeti da povrati uložen novac pitanje je, mada mu na ruku ide što se Feliks trenutno nalazi u Kataru gde bi dodatno mogao da podigne cenu. I ne samo to, već odlično koristi brojne izostanke u timu Fernanda Santoša. Protiv Gane je postigao gol i ukoliko tako nastavi neće imati problem da pronađe novu sredinu.


tagovi

Zimski prelazni rok 2023Žoao FeliksAtletiko Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara