Zoran Mirković
Zoran Mirković

Zoran Mirković ljut na sudiju: Čudan kriterijum, izgubio konce, gde je penal nad Kosovićem?

Vreme čitanja: 3min | sub. 02.03.19. | 21:16

"Možda sam preterao, ako jesam - izvinjavam se svima", kaže trener Partizana

Crvenoj zvezdi čestitke, a sudiji - zamerke. Zoran Bata Mirković je pola sata po okončanju 159. večitog derbija odavao utisak čoveka koji ne može da se pomiri da odlukama glavnog arbitra Danila Grujića.

Mada je reč o internacionalcu, koji je u karijeri već sudio ovako zapaljive mečeve, delilac pravde iz Niša je, prema oceni šefa struke Partizana, pokvario spektakl na Marakani.
"Utakmica je bila borbena, obe ekipe zaslužuju čestitke zbog divovske i fer igre, a možda je utisak pokvario čovek koji je vodio utakmicu. Izgubio je konce, imao čudan kriterijum, iritirao i jednu i drugu ekipu", smatra Bata Mirković.

Izabrane vesti

Uz ogradu da govori "vruće" glave, glavnokomandujući Parnog valjka pojasnio je šta je mislio pod lošom arbitražom.
"Možda sam i ja preterao, ali kad se dešavaju čudne stvari, kad je kriterijum čudan, teško je držati koncentraciju i ostati pribran.. Ne znam kako bih vam to dočarao, osim ako niste nekad igrali fudbal, učini vam se da je u pitanju neka nepravda..."

Konkretno:
"Da li je nad Kićom Kosovićem bio penal ili ne? Nisam imao kameru da to vidim. Eventualno možemo da komentarišemo sutra".

Ili nešto drugo...
"Ja bih vas pitao, pre Zvezdinog gola, pet čistih faulova za nas nije suđeno, a posle pogotka Pavkova svirao je sve pogrešno: faul kad nije, a nije svirao kad jeste. Ne govorim da smo oštećeni, nego obostrano. Fudbal posle toga više nije postojao. Glava mi je malo vrelija, ako grešim u ovom sumiranju, svima ću se izviniti".

Na jedno izvinjenje, ipak, nije čekao. Svestan da je pogrešio što je arbitrima prigovarao od prvog minuta, osetio je potrebu da izgovori rečenicu pomirljivog sadržaja.
"Preterao sam i izvinjavam se svima".

A kad je u pitanju poništen gol El Fardu Bena:
"Kad bih pogledao snimak mogli bismo da komentarišemo".

Što se tiče utakmice - pata karte.
"Rezultat je pravedan. Mi smo bili bolji u prvom, a Zvezda u drugom delu. Dosta smo se potrošili u uvodu meča, a u nastavku smo, posle ulaska Pavkova, imali problem u skok igri. Automatski se naša odbrana pomerila desetak metara nazad, jer smo znali da Pavkovu ne možemo da pariramo u skoku. Ne bih rekao da nam je Zvezda u početku prepustila inicijativu, već da smo bili agresivniji u prvom delu, odlučniji u pasovima, duelima i akcijama. Uprkos svemu, bilo je kvalitetnijih stvari da se vidi".

Iz Partizanovog ugla, na primer, debi tinejdžera Strahinje Pavlovića.
"Zadovoljio je. Reč je o izuzetnom talentu, velikom potencijalu, na njemu je da nastavi da radi kao dosad, na pravom je putu".

Razlika je ostala 15 bodova u korist Crvene zvezde, ali je za crno-bele problem što je Radnički još više odmakao u borbi za drugo mesto.
"U svaku utakmicu ulazimo da pobedimo. Tako ćemo se odnositi do kraja prvenstva. Koliko ćemo bodova imati i za koju će to poziciju biti dovoljno - videćem. Sigurno da možemo bolje od ovoga, s tim da smo danas imali izvanrednog protivnika, uvek igrate koliko vam rival dozvoli. A što se tiče sledećeg meča sa Radničkim, na njega gledamo kao na svaki drugi", zaključio je Zoran Mirković.

(FOTO: Star Sport)


tagovi

159. večiti derbiZoran Mirković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara