Usman Dembele (©Reuters)
Usman Dembele (©Reuters)

Žuninjo impresioniran Dembeleom: Veliki igrač sa retkim talentom, takvo krilo je još samo Vinisijus

Vreme čitanja: 2min | sub. 26.11.22. | 11:29

“Neverovatno je snažan, koristi desnu nogu kao levu i konačno je sazreo”

Ostala je Francuska bez Karima Benzeme, optao je najbolji igrač sveta u poslednji čas, ali to se umnogome nije odrazilo na Trikolore. Makar ne na premijeri. Ponajviše zbog Antoana Grizmana, kome je savršeno “legla” pozicija iza napadača koju mu je namenio Didije Dešan, ali i Olivijea Žirua i Usmana Dembelea

Sredio je glavu Usman Dembele, prihvatio produženje ugovora sa Barselonom i vratio se formu. I konačno počeo da opravdava novac koji je katalonski klub uplatio Borusiji Dortmund. A, nije mala cifra - 140.000.000 evra. Preneo je dobre igre i na reprezentaciju, postao jedna od glavnih poluga svetskog prvaka, uz Kilijana Mbapea. Kritičarima više ne daje povod, u polsednje vreme na Dembeleov račun stižu samo pohvale.

Izabrane vesti

Legendarni Lionom vezista Žuninjo ismpresioniran je Usmanom Dembeleom i načinom na koji rešava situacije jedan na jedan. Čini to sa lakoćom, koristeći obe noge... Malo ko to može.

“Koliko reprezentacija ima igrača kao što je Usman Dembele? Možda Brazil sa Vinisijusom, taj je tip, ali nema ih mnogo. On je zaista neverovatno snažan”, rekao je Žuninjo i dodao:

“Imao je dosta problema na početku karijere, bili su to veliki transferi. Danas je zreliji, bar mislim tako. Retkostje videti igrača koji koristi desnu nogu kao levu. To je retkost. Mnogo mi se sviđa, veliki je igrač”.

Nastavi li Usman Dembele da igra u ritmu kao protiv Australije, biće danas odbrana Danske (17.00) na mukama. Igra znatno bolje u odnosu na Mundijal na Rusiji, čini se da je odrastao i da je usredsređen na fudbal. Što često u prošlosti nije bio slučaj.

“Ambiciozan sam, želim da počinjem utakmica i dajem golove”, poručio je Usman Dembele posle trijumfa na premijeri u Kataru.



tagovi

ŽuninjoOsman DembeleFudbalska reprezentacija FrancuskeKatar2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara