Mihailo Ristić (@Reuters)
Mihailo Ristić (@Reuters)

Žurka na Balaidosu utihnula posle 70 sekundi: Real Sosijedad prvi polufinalista Kupa kralja (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 23.01.24. | 23:39

Navijači Selte napravili odličnu atmosferu, ali uzalud; Ojarzabal i debitant Beker doneli pobedu gostima - 2:1

Sa zanimljivom statistikom doputovao je Real Sosijedad u Vigo na utakmicu četvrtfinala Kupa kralja protiv Selte. Tim iz San Sebastijana nikada u prethodnih sedam gostovanja na Balaidosu, kada je reč o mečevima drugog po važnosti nacionalnog takmičenja, nije uspeo da pobedi, ali je gledajući prvenstvene duele imao niz od pet pobeda na tom stadionu. Uključujući i susret od pre tri dana, kada je bilo 1:0 za goste, golom Braisa Mendeza u 11. minutu.

I večeras su fudbaleri Real Sosijedada rano načeli rivala, već u 70. sekundi utakmice kada je Mikel Ojarzabal glavom spustio loptu u gol posle kiksa Starfelta i centaršuta Merina, a drugi gol od konačnih 2:1 za prolaz u polufinale Kupa kralja dao je debitant Šeraldo Beker. Inteligentno je reprezentativac Surinama reagovao na dodavanje Mikela Merina i iz prve, u trku, poslao loptu pored istrčalog Ivana Viljara. Pre pet dana je 28-godišnji Beker stigao iz Union Berlina za 3.000.000 evra, nije ga Imanol Alguasil koristio u pomenutom susretu sa Seltom u Primeri, ali mu je večeras ukazao poverenje od prvog minuta. U 66. se pokazalo da nije pogrešio.

Izabrane vesti

Ne može se, međutim, reći da je taj gol presekao domaćine i rešio pitanje pobednika. To se dogodilo mnogo ranije, iako je Luka de la Tore doneo tračak nade u nadoknadi.

Fudbaleri Selte odigrali su ovog utorka jedan od najslabijih mečeva ove sezone, a daleko su više imali loših nego uspešnih izdanja što pokazuje i pogled na tabelu španskog prvenstva, na kojoj je tim Rafe Beniteza tek 16. Verovali su, i pored toga, navijači da bi večeras moglo da se dogodi iznenađenje, da će san o prvom peharu Kupa kralja nakon tri izgubljena finala biti nastavljen. Napravili su odličnu atmosferu na tribinama uoči utakmice, kao i van stadiona. Ipak, žurka je trajala tek nešto više od jednog minuta.

Iako pesma nije u potpunosti utihnula nakon Ojarzabalovog 12. gola u 20 mečeva ove sezone, jasno je bilo domaćim navijačima da u redovima njihovih fudbalera nema potrebne energije da se stigne do pozitivnog rezultata. Gosti su u potpunosti kontrolisali dešavanja na terenu i brzom razmenom pasova zbunjivali igrače Selte. Sve do nadoknade domaćini su imali samo jedan šut u okvir protivničkog gola i to kada je nekadašnji bek Crvene zvezde, Mihailo Ristić pokušao da iznenadi Aleksa Remira direktno iz slobodnjaka sa velike udaljenosti.

Uspeo je u drugom minutu nadoknade, tri i po pre kraja utakmice, Luka de la Tore da pronađe put do mreže gostujućeg gola, međutim, nije bilo dovoljno vremena za Benitezove fudbalere da izbore produžetke. Uspeli su da kreiraju još jedan obećavajuć napad, ali bez završnice.

San o trofeju Kupa kralja za Seltu je završen i sada će moći u potpunosti da se posveti borbi za opstanak u Primeri. Real Sosijedad će paralelno kroz prvenstvo nastaviti da vizu za Evropu traži i u kupu, ali se iz Viga vraća sa glavoboljom zbog nove povrede. Pre tri dana u prvenstvenom okršaju Imanol Alguasil za ostatak sezone izgubio je Aihena Munjoza, a sada i drugog levog beka, Kirana Tirnija. Videćemo koliko dugo će morati bez škotskog reprezentativca.

Protiv Rajo Valjekana, 27. januara, teško da ćemo Tirnija videti u timu.

ŠPANIJA, KUP KRALJA - ČETVRTFINALE

Utorak

Selta - Real Sosijedad 1:2 (0:1)

/De la Tore 90+2 - Ojarzabal 2, Beker 66/

Sreda

19.30: (3,10) Majorka (3,30) Đirona (2,35)

21.30: (2,80) Bilbao (3,40) Barselona (2,50)

Četvrtak

21.00: (1,62) Atletiko Madrid (3,80) Sevilja (5,80)

***kvote su podložne promenama


tagovi

Kup kraljaSeltaReal Sosijedad

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara