Hansi Flik (©Reuters)
Hansi Flik (©Reuters)

Zvanično: Flik napušta Bajern na kraju sezone

Vreme čitanja: 3min | sub. 17.04.21. | 18:14

Posle utakmice sa Volfburgom nemački stručnjak obavestio javnost da po završetku sezone napušta Alijanc Arenu

Iako je na putu da odbrani titulu u Nemačkoj, Hans Diter Flik je već rešio da po okončanju sezone napusti redove minhenskog Bajerna. On je posle pobede nad Volfsburgom istakao da je već saopštio igračima i čelnicima kluba svoju odluku i da od leta neće sedeti na klupi nemačkog giganta.

Bavarci su sa Flikom na klupi osvojili već šest trofeja, pokupili svu moguću srebrninu minule godine, a na putu su da i ove dopune vitrine, kako su posle trijumfa nad Volfsburgom stekli sedam bodova viška u odnosu na drugoplasirani RB Lajpcig na tabeli Bundeslige. Ispali su ipak u četvrtfinalu Lige šampiona, a nemački stručnjak je posle utakmice sa Vukovima u 29. kolu šampionata izjavio da je obavestio igrače i klub o svojoj želji da raskine ugovor po okončanju sezone.

Izabrane vesti

"Već sam rekao timu da bih voleo da raskinem ugovor ovog leta. Odgovorne sam o svojoj odluci obavestio posle ispadanja iz Lige šampiona minule sedmice. Želeo sam lično da saopštim svima. Hteo bih da se zahvalim klubu koji mi je dao priliku da predvodim ovaj tim".

Trener Bajerna je ugovorom vezan za klub do leta 2023. godine, ali nije želeo da otkriva razloge za prevremeni rastanak.

"To su stvari o kojima sam pričao interno sa onima koji su odgovorni i to će tako ostati još neko vreme".

Pisalo se i o njegovom sukobu sa sportskim direktorom Hasanom Salihamidžićem, ali i o tome da će ovog leta naslediti Joakima Leva na klupi reprezentacije Nemačke. Flik ne krije da je to opcija.

"Naravno da je to opcija, ali moram najpre da svarim sve. Poslednjih par nedelja mi nije bilo lako. Zbog toga je čitav proces, da kažem klubu i naravno mojim igračima, bio jako važan za mene".

Kako stvari stoje, Flik odlazi iz Bajerna, mada se iz kluba još uvek nisu oglasili. Ipak, čini se da je čvrsto rešen i da se šanse da se predomisli mere u promilima. Utisak je da će zaista preuzeti selektorsku funkciju od Leva, koji je već najavio odlazak iz redova Pancera po okončanju Evropskog prvenstva. Ovakav rasplet nedavno je najavio i Lotar Mateus.

"Bila je ovo poslednja utakmica Hansija Flika na klupi Bajerna u Ligi šampiona. On je prva opcija da nasledi Joakima Leva na klupi reprezentacije i na leto će prihvatiti tu ponudu", izjavio je Mateus ubrzo nakon Bajernovog neuspeha u Ligi šampiona sredinom sedmice.

U Nemačkoj se već neko vreme piše da Bajern želi Julijana Nagelsmana na klupi umesto Flika, iako je trener Lajpciga to i sam demantovao. Nije to pokolebalo tamošnje medije, koji tvrde da bi uprava Bikova radije da zadrži mladog stručnjaka, ali da bi mogla da ga pusti uz rekordno obeštećenje (govori se i o cifri od 20.000.000 evra).


tagovi

Hansi FlikBajern Minhen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara