Luka Jović (©Reuters)
Luka Jović (©Reuters)

Puče Ajntraht kao zvečka, nova nada za Dortmund (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 17.04.21. | 17:29

Naruku Milionerima ide i trijumf Bajerna u Volfzburgu...

Kao da ništa nisu naučili iz negativnog primera Borusije iz Menhengladbaha. Umesto da uče na tuđim greškama u Frakfurtu ih ponavljaju i to bi moglo skupo da ih košta. Puna dva meseca četa Adija Hitera blistala je u Bundesligi, bila bez poraza i došla nadomak Lige šampiona. A onda su tokom nedelje iz Frankfurta saopštili kako na kraju sezone Hiter prelazi u Menhengladbah i kola su naglo krenula nizbrdo. U sudaru baš sa njegovim budućim klubom Ajntraht je deklasiran - 0:4. Pozicija četiri još nije ugrožena, ali ukoliko Dortmund sutra dobije...

I Borusija iz Menhengladbaha soidno je gurala, borila se za LŠ, međutim kada je klub otkrio da Marko Roze na kraju sezone ide na Vestfalen da preuzme palicu od Edina Terzića, Ždrepci su nanizali pet poraza u šampionatu i ostali bez elite. A na kraju će možda i bez Evrope. Doduše, ovaj današnji trijumf značajno im popravlja poziciju...

Izabrane vesti

Nije Ajntraht bio u tako potčinjenom polažaju kao što rezultata govori. Gosti su imali dosta veći posed i ozbiljan broj udaraca na gol (11), ali vidna je bila letargija u njihovoj igri. Borusija je s druge strane sve svoje šanse iskoristila (tri šuta u okvir i tri gola), tako da je sada samo tri boda dele od pozicije pet.

Jonas Hofman vratio se u startnu postavu posle preležanog koronavirusa i odmah pokazao koliko je zapravo nedostajao. On je centrirao kod prvog pogotka Matijasa Gintera (11. minut), da bi u 60. sam zatresao mrežu rivala i praktično rešio utakmicu.

Tačku na ova susret stavili su Remi Bensebaini i Hanes Volf.

Naši reprezentativci Filip Kostić i Luka Jović odigrali su po 90 minuta, ali bez značajnijeg učinka.

Izgubio je Ajntraht glatko u Gladbahu, ali izgubio je i Volfzburg od Bajerna (2:3), a to znači samo jedno - budi se nova nada za Dortmund da može do TOP 4. Jer ako Milioneri savladaju Keln eto ih na samo četiri koraka od tima iz Frankfurta i na pet od Vukova.

Volfzburgu je ovo prvi poraz u sezoni kod kuće. Mada su momci Olivera Glaznera dobrih pola sata držali "u šahu" Bavarce (toliko im problema nije napravio ni Pari Sen Žermen), više od časnog poraza nisu mogli. Utakmicu karijere odigrao je mlađani Džamal Musijala, strelac prvog i trećeg gola za goste. Onaj drugi namestio mu je Tomas Miler, upisavši tako 20 asistenciju u sezoni.

Veoma loše izdanje imao je iskusni golman Volfzburga Koen Kastels. Nije se proslavio kod tog trećeg pogotka Bajerna, a kod drugog je praktično asistirao Čupu Motingu.

Kako igrao tokom većeg dela sezone, Šalke se tako definitivno oprostio od Bundeslige. U Frajburgu laganih 4:0 za domaćina, pa je klub iz Gelzenkirhena danas i matematički ispao u Cvajtu. Arminija iz Bilefelda uzela je veliki bod u Augzburgu, dok je Union Berlin nastavio poteru za istorijskim izlaskom u Evropu, savladavši Štutgart - 2:1.

Herta zbog velikog broja zaraženih igrača neće igrati naredna tri kola. I to nije najgore po Staru damu nemačkog fudbala, pošto je od večeras u zoni ispadanja...

BUNDESLIGA - 29. KOLO

Petak

RB Lajpcig - Hofenhajm 0:0

Subota

Augzburg - Bilefeld 0:0

Frajburg - Šalke 4:0 (2:0)

/Heler 7, Salai 22pen, Ginter 50, 74/

Menhengladbah - Ajntraht 4:0 (1:0)

/Ginter 11, Hofman 60, Bensebaini 67, Volf 90+5/

Union Berlin - Štutgart 2:1 (2:0)

/Premel 20, Musa 43 - Ferster 49/

Volfzburg - Bajern 2:3 (1:3)

/Veghorst 35, Filip 54 - Musijala 15, 37, Čupo Moting 24/

18.30: (1,70) Leverkuzen (3,70) Keln (5,20)

Nedelja

15.30: (1,45) Dortmund (4,50) Verder (7,00)

Odloženo

Majnc - Herta



tagovi

Bundesliga

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara