https://partizan.rs/
https://partizan.rs/

Zvanično: Partizan ima novu "jedinicu", Jovanović tri godine u crno-belom

Vreme čitanja: 2min | čet. 29.06.23. | 13:20

Tim iz Humske predstavio treće pojačanje u letnjem prelaznom roku

Ono što je Mozzart Sport najavio pre dva dana ovog četvrtka je zvanično: Aleksandar Jovanović je novi član Partizana.

Jovanović je u klub iz Humske stigao iz kiparskog Apolona, a sa crno-belima potpisao je ugovor na tri sezone. Nišlija je dugo bio velika želja Partizana, pisao je o tome i Mozzart Sport, a da su pregovori trajalo mesecima otkrilo je po predstavljaju i treće pojačanje Partizana u letnjem prelaznom roku.

Izabrane vesti

No, Partizan je bio uporan, želeo je stabilnost na golu, koju, objektivno, nema još od odlaska Vladimira Stojkovića. Forma Aleksandra Popovića bila je puna amplituda, oscilirao je i Nemanja Stevanović, roster je nedavno rasterećen odlaskom Milana Lukača, a kako Partizan na čelu svog sportskog sektora ima nekadašnjeg vrhunskog reprezentativca, pažljivo se biralo ko će biti nova jedinica. I izbor je pao na Jovanovića.

"Pojavilo se interesovanje Partizana u decembru, pa u januaru, ali moj tadašnji klub Apolon nije hteo da pregovara. Ja sam tada odluku prihvatio profesionalno i korektno i nastavio da izvršavam svoje obaveze. Svakako najuporniji da dođem u Partizan je bio sportski direktor – Ivica Kralj, koji je i najzaslužniji što sam ja ovde. Pregovori nisu bili laki između klubova. Trajali su duže, dok sam se ja lično brzo dogovorio sa Partizanom. Sve je na kraju ispalo kako treba i srećan sam što sam ovde", poručio je Jovanović.

Iskusni čuvar mreže seniorsku karijeru je započeo u Radu, potom nastupao i u Donjem Sremu da bi tek posle partija u niškom Radničkom usledio inostrani poziv. Prvo danski Orhus, pa milionski transfer u špansku Uesku, pozajmica u La Korunju i na kraju Apolon za čiju je titulu od pre dve sezone bio jedan od zaslužnijih.

"Došao sam da pomognem da se Partizan vrati gde mu je mesto i da usrećim navijače. Vraćam se u Srbiju nakon sedam-osam godina, dosta zreliji i iskusniji. Smatram da je pravi momenat da dođem u klub i učiniću sve da se Partizan vrati gde mu je i mesto. Pritisak jeste normalan, svesno dolazim u tu situaciju, ali to je za mene dodatna motivacija. Došao sam ovde jer znam šta me čeka, verujem da sam dorastao izazovu i trudiću se da to pokažem u budućnosti. U Partizanu je uvek lepo, a pogotovo ako ide dobro. Siguran sam da ćemo se svi truditi ove sezone da sve ide dobro i da imamo dosta dobrih momenata, kao i da navijače učinimo srećnim i da se u velikom broju vrate na stadion", naglasio je 30-godišnji golman.

Podsetimo, Partizan je prethodno već predstavio Nikolu Antića i Aleksandra Šćekića, a u narednim danima očekuje se i promocija Franka Kanutea.


tagovi

Letnji prelazni rok 2023FK PartizanAleksandar Jovanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara