Aleksandar Jovanović (©MN Press)
Aleksandar Jovanović (©MN Press)

GOTOVO: Jovanović najzad u Partizanu

Vreme čitanja: 2min | uto. 27.06.23. | 17:59

Kako Mozzart Sport ekskluzivno saznaje, klubovi dogovorili detalje transfera, za dan-dva promocija iskusnog golmana u Humskoj

Dani, da ne kažemo nedelje i meseci zatišja, pa onda u jednom danu dva ozbiljna posla u Humskoj. Nakon Aleksandra Šćekića, čiji je povratak ozvaničen u toku pre podneva, Partizan je završio posao oko dovođenja golmana Aleksandra Jovanovića. Posao na kome radi već dugo.

Pisao je Mozzart Sport o tome još na samom početku godine, zimus nije moglo, ali ovog leta crno-beli su konkretizovali lov na iskusnog čuvara mreže i, kako ekskluzivno saznaje naš portal, finalizacija transfera očekuje se za dan ili dva. Apolon je dugo insistirao na ogromnom obeštećenju, spekulisalo se cifrom od oko 800.000 evra. Da li su Kiprani popustili ili su Beograđani odrešili kesu – biće da je pronađen kompromis, tek 30-godišnji Nišlija zadužiće opremu Partizana i priključiće se novim saigračima.

Izabrane vesti

Apolon je dugo insistirao na ogromnom obeštećenju, spekulisalo se cifrom od oko 800 hiljada evra. Da li su Kiprani popustili ili su Beograđani odrešili kesu – biće da je pronađen kompromis, tek 30-godišnji Nišlija zadužiće opremu Partizana i priključiće se novim saigračima.

Jovanovićeva želja da se vrati u srpski fudbal sve vreme je bila prisutna. Reč je o golmanu koji je bio pozivan u reprezentaciju u selektorskom mandatu Slavoljuba Muslina, ali je nakon dolaska Mladena Krstajića nestao sa radara. Reprezentacija mu je ostala tiha patnja, a dolazak u Partizan, makar i u periodu kada je konkurencija na golu među Orlovima žešća nego ikad, mogao bi da ga vrati u vidokrug selektora Dragana Stojkovića.

Jer, kvalitet nikada nije ni bio sporan. Jovanović je seniorsku karijeru počeo u Radu i Donjem Sremu, ali je potpunu afirmaciju stekao na golu Radničkog iz rodnog Niša, u sezoni 2015/16. Posle toga odlazi u danski Orhus, gde nastavlja sa sjajnim odbranama, obara rekord danskog prvenstva po broju minuta bez primljenog gola, nakon čega je branio u španskoj Primeri za Uesku, potpom i u Segundi u Deportivu iz La Korunje. Poslednje tri godine bio je član Apolona, a u sezoni 2021/22, kao zvanično najbolji golman kiparskog prvenstva, jedan od najzaslužnijih za šampionsku titulu ovog kluba.

Upravo zato, Kiprani nisu želeli da se lako odreknu golmana sa kojim su imali ugovor do 2026. godine. Ali, Partizan je bio uporan, želeo je stabilnost na golu, koju, objektivno, nema još od odlaska Vladimira Stojkovića. Forma Aleksandra Popovića bila je puna amplituda – bilo je tu i sjajnih izdanja, ali i bolnih kikseva – oscilirao je i Nemanja Stevanović, roster je nedavno rasterećen odlaskom Milana Lukača, a kako Partizan na čelu svog sportskog sektora ima nekadašnjeg vrhunskog reprezentativca, pažljivo se biralo ko će biti nova jedinica.

Ivica Kralj izabrao je Acu Jovanovića, a Igor Duljaj ga je sada i definitivno dobio. Ostali su još samo tehnički detalji do zvanične promocije. 

 


tagovi

Mozzart Bet SuperligaAleksandar Jovanović

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara