Partizan zvao Aleksandra Jovanovića, Kiprani zacepili obeštećenje

Vreme čitanja: 2min | čet. 05.01.23. | 12:31

Kako Mozzart Sport saznaje, crno-beli baš zagrizli za iskusnog golmana, ali Apolon ne želi da se odrekne jednog od najzaslužnijih za prošlosezonsku titulu prvaka

Svojevremeno se pričalo da je Crvena zvezda zainteresovana za njega, pa je na Marakanu ipak stigao Milan Borjan i sebi, po mnogim parametrima, zacementirao mesto među najvećim legendama kluba. Sada je, kako Mozzart sport saznaje, Partizan baš ozbiljno zagrizao da dovede Aleksandra Jovanovića. Tridesetogodišnjeg Nišliju, zvanično najboljeg golmana kiparskog prvenstva za prošlu sezonu i aktuelnog šampiona ove ostrvske države sa Apolonom.

Kontakt je uspostavljen i sa igračem i sa klubom, ali upravo tu leži i najveći problem. Jovanović ima ugovor sa Kipranima do juna 2026. godine i klub ne želi da ga se odrekne, a i zašto bi – jedan je od najzaslužnijih za četvrtu šampionsku titulu Apolona, čekanu 16 godina i, u skladu sa tolikom pauzom, burno proslavljenu prošlog leta, samim tim i za učešće u grupnoj fazi UEFA Lige konferencije minule jeseni. Specijalizovani portal Transfermarkt Jovanovićevu vrednost procenjuje na 800.000 evra, a Apolon ne želi da se osetno spusti ispod te cifre, što je za Partizan, trenutno, nerealna suma. Na drugoj strani, ponuda crno-belih nije jedina, za Jovanovićeve usluge ozbiljno je zainteresovan i jedan klub iz Turske, pa ostaje da se vidi hoće li crno-beli uspeti da realizuju ovu želju.

Izabrane vesti

Partizan na čelu svog sportskog sektora ima nekadašnjeg reprezentativnog golmana, a na svom platnom spisku trojicu proverenih čuvara mreže, ali, objektivno, još od odlaska Vladimira Stojkovića nije uspeo da stekne konstantnost na ovoj poziciji. Aleksandar Stanojević je prošle sezone često rotirao Aleksandra Popovića i Nemanju Stevanovića. Tekuću sezonu kao broj jedan kod Ilije Stolice počeo je Stevanović, ali je dolaskom Gordana Petrića izgubio čak i poziciju prve rezerve, pa je Milan Lukač bio prva alternativa za Popovića koji je standardno branio.   

Na drugoj strani, Aca Jovanović je u ranijim intervjuima isticao da mu je lepo na Kipru, da je tu uspeo potpuno da regeneriše karijeru nakon sezone sa manjom minutažom u Španiji, ali da mu je reprezentacija Srbije tiha patnja i da bi voleo da, u svojim najboljim godinama, načini korak napred u karijeri, dođe u sredinu u kojoj bi bio „vidljiviji“ stručnom štabu Orlova i selektoru Draganu Stojkoviću. Podsetimo, Jovanović je bio pozivan u nacionalni tim kod Slavoljuba Muslina kao treći golman, čak je i debitovao za reprezentaciju novembra 2016. godine u prijateljskoj utakmici protiv Ukrajine, ali je dolaskom Mladena Krstajića na mesto selektora prestao da dobija pozive.

Seniorsku karijeru je počeo u Radu i Donjem Sremu, ali je potpunu afirmaciju stekao na golu Radničkog iz rodnog Niša u sezoni 2015/16. Posle toga odlazi u danski Orhus, gde nastavlja sa sjajnim odbranama, obara rekord danskog prvenstva po broju minuta bez primljenog gola, nakon čega je branio u španskoj Primeri za Uesku, potpom i u Segundi u Deportivu iz La Korunje. Već treću godinu je član Apolona.


tagovi

Aleksandar Jovanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara