Zvanično: Radovan Pankov potpisao za Legiju, Zvezda čeka bonuse

Vreme čitanja: 2min | uto. 13.06.23. | 17:53

Štoper iz Novog Sada promovisan u Varšavi

Kao što je Mozzart Sport najavio, Radovan Pankov je novi fudbaler Legije iz Varšave. Posle uspešno obavljenih lekarskih pregleda 27-godišnji defanzivac potpisao je trogodišnji ugovor sa poljskim velikanom.

Prvi zadatak u novom klubu biće mu da pomogne ekipi da se plasira u Ligu konferencije. Ukoliko uspeju da od drugog kola kvalifikacija stignu do grupne faze profitiraće i Crvena zvezda. Naime, Pankov je posle pozajmice Čukaričkom dobio dozvolu da kao slobodan igrač godinu dana pre isteka ugovora pređe u Legiju, a umesto klasičnog obeštećenja crveno-belima sleduju bonusi od naredne prodaje, kao i za eventualni plasman u Ligu konferencije.

Izabrane vesti

Među potencijalnim rivalima Legiji je Vojvodina, u kojoj je Radovan Pankov ponikao i igrao do 2016. i odlaska u ruski Ural. Pre povratka u Srbiju (Radnički iz Niša), odigrao je i jednu sezonu na Kipru za AEK Larnaku, a posle vrhunac dosadašnje karijere mu je dres Crvene zvezde koji je obukao 2019. i nosio ga 115 puta. Ostaće upamćen po dva realizovana penala u dramatičnoj seriji sa Kopenhagenom, koji su klubu iz Ljutice Bogdana doneli plasman u plej-of kvalifikacija za Ligu šampiona, gde su kasnije preko Jang Bojsa stigli do grupe elitnog takmičenja.

Radovan Pankov u društvu menadžera Darka RistićaRadovan Pankov u društvu menadžera Darka Ristića

Iskusni štoper, po potrebi i desni bek, sa crveno-belima je osvojio četiri titule prvaka Srbije i dva nacionalna kupa, ali pored tandema Dragović - Eraković nije mogao da se izbori za zapaženu minutažu, pa je zimus pozajmljen Čukaričkom u kojem je igrao redovnije i imao neka zapažena izdanja. Primetna skautima Legije i treneru Kosti Runjajiću.

Klub iz Varšave je u sezoni za nama osvojio Kup Poljske, dok je u prvenstvu bio drugi, iza senzacionalnog šampiona Rakova.



tagovi

Radovan PankovFK Crvena zvezdaČukaričkiLegija VaršavaLetnji prelazni rok 2023

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara