Janis Adetokunbo (Foto: AFP)
Janis Adetokunbo (Foto: AFP)

Adetokunbo: Ne gledam NBA, ali gledam Evroligu

Vreme čitanja: 2min | ned. 10.03.24. | 17:22

"Pratim Panatinaikos i Olimpijakos, mada, da ne lažem, ne gledam utakmice, već samo sažetke", dodao je grčki as

Janis Adetokunbo je nedavno, posle teškog poraza od Golden Stejt Vorirorsa, upitan da prokomentariše činjenicu da su Ratnici samo nekoliko dana pre trijumfa nad njegovom ekipom, doživeli katastrofu u duelu sa Boston Seltksima.

Izabrane vesti

"Izgubili su? Nemam pojma, ne gledam košarku. To je neverovatno. Svaka čast, Seltiksi", rekao je između ostalog grčki as.

Ipak, ispravio se i priznao da ne gleda NBA utakmice, ali zato Evroligu prati.

"Gledam Panatinaikos i Olimpijakos, čini mi se da je Panatinaikos treći, a Olimpijakos četvrti. Želim im mnogo sreće, i jednima i drugima. Doduše, da ne lažem, ne gledam utakmice, već samo sažetke i mnogo mi se dopada to što vidim. Ne gledam NBA", istakao je Adetokunbo i podržao brata Kostasa, koji nastupa za Panatinaikos, prenosi Amerikanos24.

Iskoristio je priliku da izrazi želju da nastupa za Grčku na Olimpijskim igrama u Parizu.

"Voleo bih da igram na Olimpijskim igrama. Još je to daleko, četiri, pet meseci, ali da ne lažem, ne razmišljam trenutno o tome. Da, pratim momke kako igraju, odgledao sam poslednji meč u kojem su slavili. Bili su sjajni protiv Holandije. Okrenuli su utakmicu, igrali dobru odbranu na kraju, lopta se dobro kretala, bilo je otvorenih šuteva... Zaista su igrali dobro".

Raduje se mogućnosti da nastupa pod vođstvom novog selektora Grčke, Vasilisa Spanulisa.

"Voleo bih da budem deo tima koji ima energiju, koji igra sa mnogo samopouzdanja i to definitivno polazi od trenera, Vasilisa Spanulisa. Igrao je košarku 18-20 godina. Zna je do tančina i omogućava vam da pokažete talenat. Daje vam dozvolu da igrate slobodno i smatram da dok god igrate na pobedu i sa željom da pomognete timu, omogućava vam da uradite šta morate i da pokažete talenat", zaključio je Janis.


tagovi

Janis Adetokunbo

Obaveštavaj me

Evroliga
NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara