Brendon Najt (©AFP)
Brendon Najt (©AFP)

AEK se ozbiljno pojačao: Nekada velika uzdanica Detroita stigla u Atinu

Vreme čitanja: 2min | čet. 04.01.24. | 17:27

Pojačanje za visoke domete

Glatki prolaz u drugu fazu FIBA Lige šampiona naveo je čelne ljude atinskog Aeka da krenu u potragu za dodatnim pojačanjima kako bi se zadržao visok nivo i napala titula, zbog toga i ne iznenađuje što je ozvaničen potpis još jednog nekadašnjeg NBA igrača – Brendona Najta.

Nekada velika nada Detroit Pistonsa odlučila je da karijeru nastavi u Evropi, a ugovor je potpisan zvanično do kraja sezone. On se pridružuje nakrcanom rosteru koji sa klupe vodi Đoan Plaza. AEK je nedavno potpisao rasnog strelca Rikija Lida i iskusnog centra Džordana Morgana, dok su od ranije tu Džordan Mekrej, Česon Rendl, Lengston Hol, Janis Kuzeloglu, Mindaugas Kuzminskas...

Izabrane vesti

Nekadašnji biser univerziteta Kentaki iza sebe ima preko 450 utakmica u NBA ligi, od čega 349 u startnoj petorci. Izabran je 2011. godine od strane Detroita kao osmi pik. Ipak, posle samo dve sezone trejdovan je u Milvoki, dok je vrhunac karijere dostigao igrajući za Finiks gde je u takmičarskoj 2015/16 beležio bezmalo 20 poena po utakmici. Posle te sezone usledio je značajan pad u njegovoj karijeri, povrede su sve više uticale na njegovo odsustvo sa parketa i na kraju odlazak iz NBA lige.

U NBA karijeri prosečno je beležio 14 poena i četiri skoka uz 29,3 minuta na parketu. Poslednji angažman u najjačoj ligi sveta imao je u Dalasu pre skoro dve godine. Od tada je pauzirao skoro godinu dana, pre pre nego što je zaigrao u Portoriku, da bi sada okrenuo novi list i stigao u evropsku košarku.

AEK je prvi deo Lige šampiona završio na čelu Grupe D, dok u drugoj fazi igra sa Mursijom, Promiteasom ili Le Manom, odnosno Hapoel Holonom ili Ostendeom. Konačni spisak protivnika biće poznat kada se završe plej-in serije na maksimalno tri utakmice.


tagovi

AEK AtinaKošarkaški transferiBrendon NajtFIBA Liga šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara