Luis Olinde (©Starsport)
Luis Olinde (©Starsport)

Albin veliki posao, Olinde do 2026. godine

Vreme čitanja: 2min | sre. 02.08.23. | 14:09

Pisalo se da bi mogao u NBA, ali ostaje u Berlinu, stiže i Met Tomas?

Još mnogo posla je pred Albinom upravom, ali završila je jedna veoma bitan - produžila saradnju Luisu Olindeu. Krilni košarkaš je radio sa nekoliko NBA timova sa željom da karijeru nastavi preko bare, ali je na kraju ostao u Berlinu i obavezao se na vernost klubu do leta 2026. godine.

Olinde je imao sasvim dobru sezonu, ali što je najvažnije, pokazao je veliki napredak. Fantastične fizičke predispozicije nemačkog reprezentativca se nikada nisu dovodile u pitanje, ali je dokazao da može da igra i na najvišem nivou u Evropi. Jasno, očekuje se da nastavi da se razvija i bude sve bitniji šraf kako u timu, tako i u reprezentaciji.

Izabrane vesti

Beležio je 8,1 poen, 4,3 skoka i 1,1 asistenciju za prosečan indeks 10 na 27 evroligaških mečeva. Po isteku ugovora je radio sa Golden Stejtom, Oklahomom i Portlandom u želji da se izbori za ugovoru NBA, igrao Letnju ligu za Finiks, ali nije uspeo da ubedi nijedan tim da mu da priliku. Zato ostaje u Evropi i biće jedan od najbitnijih igrača ekipe Izraela Gonzalesa u sezoni pred nama.

Ovaj 25-godišnji košarkaš koji pokriva pozicije "tri" i "četiri" je u Albu stigao 2020, nakon što je proveo četiri godine u Bambergu. Osvojio je jednu titulu u Nemačkoj (2021) i Kup 2022.

Albi ostaje još mnogo posla. Klub je napustio veliki broj igrača. Bolje rečeno, otišli su najvažniji pojedinci iz minule sezone Tamir Blat, Maodo Lo, Luk Sikma i Dželjen Smit, a za njima i Markus Erikson, Ben Lamers i Jovel Zusman. Angažovano je samo jedno pojačanje i to u vidu američkog krila Džastina Bina, koji će se prvi put okušati u Evropi.

Timu je priključen i mladi slovenački reprezentativac Žiga Samar, nakon pozajmice u Hamburgu, a nove ugovore su dobili i gorostasni centar Krist Kumađe, kao i Jonas Matišek. Tu su još Mate Delov, Gabrijele Pročida, Johanes Timan, Tim Šnajder, Jani Vecel i Krešimir Nikić.

Italijanski Sportando, pozivajući se na izveštaje iz Španije, navodi da je Alba zainteresovana i za bivšeg košarkaša Valensije i Panatinaikosa, Meta Tomasa.

Amerikanac se nije naigrao u Atini, ali je svojevremeno briljirao u dresu tima iz Fontete sa kojim je osvojio i Evrokup pre četiri godine. Nakon jedne sezone u narandžastom otišao je u NBA i igrao za Toronto, Jutu i Čikago, da bi se početkom godine vratio na Stari kontinent i potpisao za zelene.

U sezoni za nama je na 10 nastupa u Evroligi beležio 8,1 poena i dva skoka, uz 40,5 odsto preciznosti van linije 6,75, dok je u Grčkoj odigrao samo jednu utakmicu i ubacio šest poena, uz dve uhvaćene lopte i jednu ukradenu.


tagovi

Alba BerlinLuis OlindeKošarkaški transferi

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara