Aleksa Uskoković (©Star Sport)
Aleksa Uskoković (©Star Sport)

Aleksa Uskoković pred potpisom za Borac Mozzart

Vreme čitanja: 1min | uto. 26.09.23. | 22:36

Očekuje se da srpski plejmejker uskoro zaduži opremu čačanskog kluba

Borac Mozzart ući će u novu sezonu jači za Aleksu Uskokovića, nezvanično saznaje Mozzart Sport.

Posle godinu i po dana provedenih u Megi, Uskoković je na pragu potpisa sa čačanskim klubom, pošto je dogovorena saradnja za predstojeću sezonu.

Izabrane vesti

Momak koji je odigrao jednu utakmicu za Srbiju u kvalifikacijama za Mundobasket postaće deveto pojačanje Borca Mozzart. U protekloj sezoni regionalnog takmičenja odigrao je 25 utakmica za Megu, uz prosek od 5,7 poena, dve asistencije i 1,6 uhvaćenih lopti uz nešto više od 14 minuta na parketu.

Uskoković je prošao mlađe kategorije Crvene zvezde, a profesionalnu karijeru započeo je u FMP gde se zadržao tri godine. Od 2020. je prebačen u prvi tim crveno-belih gde je potpisao četvorogodišnji ugovor. Za Megu je zaigrao od januara 2022. godine, prvo na pozajmici, da bi zatim potpisao na još jednu sezonu.

Borac Mozzart je ovog leta doveo Nikolu Manojlovića, Ronalda Segua, Tajlana Birtsa, Darka Talića, Kruza Perota Hanta, Filipa Rebraču, Džavona Frenklina i Đoka Šalića. Takođe, Pavle Nikolić je nedavno potpisao prvi profesionalni ugovor sa Čačanima.

Borac Mozzart bi na startu ABA lige trebalo da dočeka Cibonu, pod uslovom da zagrebački klub ostane u košarkaškom životu... Taj duel planiran je za nedelju od 18 časova u Hali kraj Morave.



tagovi

Aleksa UskokovićKK Borac ČačakBorac MozzartKošarkaški transferi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara