Šarunas Jasikevičijus (MN press)
Šarunas Jasikevičijus (MN press)

Barsu ne muči veliki minus na klupskom računu, već manjak domaćih igrača u timu

Vreme čitanja: 2min | sre. 06.07.22. | 15:17

Ukoliko Oriola ode, Katalonci moraju da nađu bar jednog 'Španca' do početka sezone

Barselona je potpisala češkog centra Jana Veselog na dve sezone. Zatim se njegov zemljak Tomaš Satronaski vratio u katalonski klub, pismeno se obavezujuću na četiri sezone. Do petka se čeka odluka Valensije da li će izjednačiti ponudu za Nikolu Kalinića posle čega će se znati da li će i najbolji igrač ABA lige u protekloj sezoni obući dres Blaugrane.

Ali, to nije najveća muka košarkaške sekcije Barselone. Nije ni novac koji očigledno ne manjka u klupskoj kasi bez obzira što je fudbalska sekcija proteklih godina pravila ogromne minuse.

Izabrane vesti

Trenutno najveći problem je broj igrača 'košarkaški obučenih u Španiji' koji prema pravilima ACB lige ne sme da bude manji o četiri u jednom timu. A Barsa bi, posle odlaska Rolandsa Šmitsa i vrlo mogućeg razlaza sa Pjerom Oriolom mogla da ostane na samo tri imena: Nikoli Mirotiću, Aleksu Abrinesu i Serhiju Martinezu.

Oriola ima ugovor na još jednu sezonu, ali je klub već najavio da bi mogao da ga raskine naravno na sopstvenu štetu. Ako kapiten prihvati uslove ra zaskid i preseli se u Đironu, Katalonci bi prema pisanju Mundo deportivo mogli da se usmere na Brazilca sa španskim pasošem Augusta Limu (ima ugovor sa Mursijom) koji je sarađivao sa Šarunasom Jasikevičijusom u Žalgirisu.

Druga druga opcija, u slučaju da Oriola ne ostane, jeste Jankuba Sima koji je imao dobru sezonu u Manresi. Ali, kao Lima, ​​i on ima ponude nekoliko klubova.

Treća opcija je da Barsa pazari Oriola Paulija iz Andore, ili da sačeka da Džejms Nađi postane punoletan i tako uđe u kvotu, ali teško da će moći mnogo da igra...


tagovi

KK BarselonaACB ligaEvroliga

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara