REZZIME jučerašnjeg dana (NEDELJA): Parižani sprečili savršen dan

Vreme čitanja: 4min | pon. 13.05.24. | 07:49

Pročitajte ko vam je doneo novac 12. maja, a ko vas je prodao

NAPOMENA: U rubrici REZZIME DANA novinari protala MOZZART Sport koriste podatke kladionice MOZZART o najigranijim parovima tog dana i na osnovu toga sumiraju koji su od najigranijih parova prošli, a koji nisu.

OVDE pogledajte kako smo mi tipovali u rubrici PREDLOZZI I TIPOVANJA.

Izabrane vesti

ZAOKRUŽENO

ATLETIKO MADRID - SELTA (tip 1, kvota 1,40) - rezultat 1:0

Atletiko je prelepim volej udarcem Rodriga De Pola u 84. minutu trijumfovao protiv Selte (1:0) i tako stekao osam bodova prednosti za Atletik Bilbaom na tri kola do kraja sezone. Šanse ekipe sa San Mamesa da zaigra u eliti sledeće sezone svedene su samo u domenu sulude teorije. Jasno je da će Kolčonjerosi na jesen i 12. uzastopnu sezonu igrati u Ligi šampiona, takmičenju u kom se poslednji put nije našao još u sezoni 2012/13, Simeoneovoj drugoj sezoni na mestu trenera.

Opširnije OVDE.

BAJERN - VOLFZBURG (tip 1, kvota 1,40) - rezultat 2:0

Krcata „Alijanc arena“ oprostila se večeras od svojih ljubimaca, koji su protiv Volfzburga lečili madridske rane i ujedno igrali za dušu navijača. Na kraju 2:0, pobeda bavarskog velikana, a utakmicu će najduže pamtiti mladi hrvatski fudbaler Lovro Zvonarek, koji je u prvoj utakmici u karijeri u kojoj je bio starter postigao gol. I to u četvrtom minutu utakmice.

Opširnije OVDE.

LACIO - EMPOLI (tip 1, kvota 1,70) - rezultat 2:0

Trijumfom na Olimpiku u 36. kolu nad Empolijem (2:0), fudbaleri Lacija vrlo su blizu da osiguraju sedmu poziciju, poslednju koja iz Serije A vodi u grupnu fazu drugog po kvalitetu evropskog takmičenja. Kako su rezultatima na kontinentalnoj sceni obezbedili sebi i peti klub u Ligi šampiona, nema sumnje da će mu se potajno nadati i Bjankoćelesti, ali ono za sada ostaje samo u domenu teorije. Primarni cilj je odbraniti trenutnu poziciju.

Opširnije OVDE.

OLIMPIK MARSEJ - LORIJEN ( tip 1, kvota 1,48) - rezultat 3:1

Prvo lice Marseljevog 12. trijumfa ove sezone bio je dvostruki strelac Pjer Emerik Obamejan. Gabonac je sa 34 godine i 329 dana postao najstariji igrač Marselja sa 15 ili više ligaških golova još od Marija Zatelija koji je to učinio još u vremenu nakon Drugog svetskog rata, u sezoni 1946/47.

KLERMON - OLIMPIK LION (tip 2, kvota 1,55) - rezultat 0:1

Lion je sebi kupio sebi šansu da u poslednjoj rundi pojuri Evropu. To je Dečacima omogućila pobeda nad Klermonom (0:1), ali će im u 38. kolu biti neophodan kiks Lansa protiv Monpeljea, a istovremeno i njihova pobeda protiv Strazbura. Lans je sebi otežao posao budući da je dozvolio da mu Ren preko Salaha u 82. minutu otkine važne bodove u borbi za Evropu.

BOHUM - BAJER LEVERKUZEN (tip 2, kvota 1,73) - rezultat 0:5

Uskoro će ravno godinu dana kako je Bajer Leverkuzen doživeo poslednji poraz. Bilo je to na spuštanju bundesligaške zavese za prošlu sezonu, kada je Bohum kao domaćin slavio sa 3:0. Od tada, izabranici Ćabija Alonsa čine čuda. Ne samo što su doneli klubu prvu titulu prvaka Nemačke i odveli ga u finale Lige Evrope, već i zbog toga što ih je nemoguće pobediti. 

Opširnije OVDE.

BENFIKA - ARUKA (tip 1, kvota 1,27) - rezultat 5:0

Duel pretposlednjeg kola portugalske lige nije imao nikakav rezultatski značaj za dva tima. Benfika je svakako znala da će sezonu završiti na drugom mestu, dok je Aruka sedma, bez šansi da izbori plasman u evropska takmičenja. Odigali su lisabonski Orlovi za svoju dušu i razmontirali Aruku. Dva pogotka dao je Rafa Silva, dok su se po jednom u strelce upisali Anhel Di Marija, Orkun Kokču i Kasper Tengstet.

MONPELJE - MONAKO (tip 2, kvota 1,80) - rezultat 0:2

Monako je na jubileju i 200. nastupu Visama Ben Jedera golovima Utare Fofane rutinirao Monpelje na De la Mosonu (0:2), obezbedivši mesto u Ligi šampiona naredne sezone.

Opširnije OVDE.

BETIS - ALMERIJA (tip 1, kvota 1,37) - rezultat 3:2

Neće Almerija imati nijednu pozitivnu uspomenu iz aktuelne sezone koju će poneti u drugoligaško društvo. Tim koji je primio 70 golova i osvojio tek 17 bodova apsolutno zasluženo je nedeljama pre kraja sezone ispao u Segundu, a u moru pitanja koja će ostati bez odgovora ostalo je i: Da li bi klub sa juga Španije bolje prošao da je više verovao u Luku Romera.

Opširnije OVDE.

PRECRTANO

PSŽ - TULUZ (tip 1, kvota 1,42) - rezultat 1:3

Čitav sedmogodišnji mandat Kilijana Embapea u Pari Sen Žermenu otelotvoren je u poslednjoj poslovnoj pariskoj večeri 25-godišnjeg superstara. Tvrdo jezgro navijača Svetaca istaklo je džinovski transparent sa Empabeovom likom i natipisom "Klinac iz predgrađa", ali je najveći broj navijača sa ostalih tribina prezrivo ispratio Empapeov poslednjih izlazak na teren u dresu kluba koji ga je leta 2017. platio Monaku 170.000.000 evra. Da po Embapea bude gore, rezultatski nezainteresovani Tuluz došao je da igra fudbal i održao čas Enrikeovom timu. Trijumfovali su Ljubičasti 3:1 i tako doprineli gorkom ukusu nedeljne večeri.

Opširnije OVDE.


tagovi

rezzimerezzime danaklađenje rezzime tipovanja

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara