Košarkaši Borac Mozzarta (Foto: ABA League/Borac Mozzart/Dusko Radisic)
Košarkaši Borac Mozzarta (Foto: ABA League/Borac Mozzart/Dusko Radisic)

Borac Mozzart dočekuje Crvenu zvezdu: Momci su željni da se takmiče, a ko im je bolji i atraktivniji rival?

Vreme čitanja: 3min | sub. 14.10.23. | 15:30

"Crveno-beli su, uz Partizan, pokazali koliko su dominantni već na početku sezone. Prilično se odvajaju od cele lige. Tim je savršeno selektiran, ima 16 sjajnih igrača u rotaciji. A tu je i Duško Ivanović, koji je sjajno sklopio kockice. Sve u svemu, Crvena zvezda impresionira svojim sastavom", rekao je trener Čačana Dejan Mijatović

U okviru 3. kola ABA lige ljubitelji košarke u gradu na Moravi imaće priliku da uživaju u sjajnoj košarkaškoj predstavi. Naime, u Čačak stiže Crvena zvezda, koju će Borac Mozzart ugostiti u nedelju popodne (18:00 sati, dvorana kraj Morave).

Borac je savladao Megu i Cibonu i na najbolji način otvorio sezonu, ali protiv crveno-belih izazov će biti neuporedivo teži.

Izabrane vesti

"Želim da moj tim ostane gladan dokazivanja. Momci su željni da se takmiče, a ko im je bolji i atraktivniji rival od Crvene zvezde. Crveno-beli su, uz Partizan, pokazali koliko su dominantni već na početku sezone. Prilično se odvajaju od cele lige. Tim je savršeno selektiran, ima 16 sjajnih igrača u rotaciji. A tu je i Duško Ivanović, koji je sjajno sklopio kockice. Sve u svemu, Crvena zvezda impresionira svojim sastavom", smatra trener Čačana Dejan Mijatović.

Sastav iz Šumadije ipak neće izaći na parket sa belom zastavom.

"Želimo da odigramo dobru utakmicu. Posle dve pobede puni smo samopouzdanja. Znamo šta moramo da učinimo. Kada se igra protiv Crvene zvezde, sve mora da bude iznad standardnog nivoa. Disciplina mora biti zavidna, ne sme biti praznih hodova. Imamo nameru da izađemo na megdan kao pravi tim", rekao je trener Čačana.

Šef struke Borca poziva navijače da podrže ekipu.

"Čačanska publika imaće priliku da uživa u impresivnoj košarkaškoj predstavi. Verujem da će hala u nedelju biti puna i da će Čačani napraviti atmosferu po kojoj su poznati”, završio je Mijatović, a kapiten čačanske ekipe, Nemanja Todorović, istakao da okršaj sa učesnikom Evrolige dolazi u pravom momentu.

"Tokom priprema smo vredno radili kako bismo imali ovako dobar početak sezone. Prvo smo savladali Cibonu, ekipu koja uopšte nije naivna, iako je u Čačak došla sa kombinovanim timom. Ali taj meč smo kontrolisali svo vreme, tako da nije moglo da dođe do iznenađenja. Što se tiče susreta sa Megom, svima je jasno da je reč o mladoj ekipi koja je željna dokazivanja. Teško je pobediti u Beogradu, ali se nismo predali svih 40 minuta. Uspeli smo da se vratimo nakon minus trinaest, tako da smo zasluženo pobedili“, rekao je Todorović.

Onda je pričao o rivalu, za kog ima pregršt poštovanja.

"Nema potrebe puno govoriti o narednom protivniku. Crvena zvezda je ovog leta stvorila impresivan tim, jedan od najboljih od kada pamtim, a možda i najbolji ikad. Zbog toga sledeća utakmica spada u red najlakših, jer zaista nemamo šta da izgubimo. Favorit je poznat, a nama ostaje da pružimo svoj maksimum, kako bi se pokazali u najboljem svetlu pred svojim navijačima", dodao je krilni centar Borca.

Prodaja ulaznica za meč 3. kola ABA lige između Borac Mozzarta i Crvene zvezde traje i dalje. Danas, (subota) od 12:00 do 17:00 sati i nedelja od 12:00 do 18:00 časova. Cena pojedinačne ulaznice je 1.000 dinara.

Ovog puta, na osnovu preporuke MUP – a, neće biti besplatnog ulaza u halu za učenike osnovnih i srednjih škola.

Pišu: Đurđe Mečanin/Nikola Minović


tagovi

KK Crvena zvezdaKK Borac ČačakDejan MijatovićNemanja Todorović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara