Džavon Frenklin (©Borac Mozzart/Duško Radišić)
Džavon Frenklin (©Borac Mozzart/Duško Radišić)

Borac u naletu pred Mozzart derbi: Spremni smo za Partizan

Vreme čitanja: 2min | sub. 25.11.23. | 14:28

"Sposobni smo da igramo kvalitetan meč svih 40 minuta, što je preduslov da pariramo ekipi kakva je Partizan", ističe Džavon Frenklin, centar čačanske ekipe

Poraz od Cedevita Olimpije u ABA Ligi, pa još jedan od Efesa u Evroligi. Četiri ih je Partizan Mozzart Bet upisao u poslednjih pet utakmica, a priliku da izađe iz rezultatske krize imaće u ponedeljak u "Mozzart derbiju", kada će u okviru regionalnog prvenstva ugostiti Borac (20.00).

Ekipa iz Čačka je u drugoj polovini oktobra takođe upala u krizu, vezavši četiri poraza, ali u Arenu dolazi u dobrom raspoloženju, koje se znatno popravilo posle vezanih pobeda nad Studentskim Centrom i FMP-om. Ovaj drugi doneo mu je Džavon Frenklin, koji je prošle subote protiv beogradske ekipe odigrao najefikasniju partiju od dolaska u Borac Mozzart, ubacivši 20 poena.

Izabrane vesti

"Impresioniran sam kakav smo imali pristup protiv FMP-a od prvog do poslednjeg minuta. Uostalom, o tome svedoči i rezultat. Izašli smo na parket kao tim, što je bilo divno videti. Model po kom smo igrali u prethodnoj utakmici trebalo bi da primenimo u narednoj protiv Partizana", rekao je centar Borac Mozzarta u izjavi za klupski sajt.

Čačanska ekipa izgubila je svaki od prethodna četiri meča sa crno-belima, ali Frenklin veruje da bi u ponedeljak mogla da prekine tu seriju.

"Verujem da smo spremni za izazov koji je pred nama. Sposobni smo da igramo kvalitetan meč svih 40 minuta, što je preduslov da pariramo ekipi kakva je Partizan. O rivalu ne moram puno da pričam, reč je o sjajnom sastavu, učesniku Evrolige i aktuelnom šampionu ABA lige. Bez obzira na te podatke, koji upozoravaju, želimo da izađemo na teren i odigramo na visokom nivou."

Američki centar tek letos je stigao u Čačak i priznaje kako se još privikava na evropsku košarku.

"Moram da kažem da se još uvek navikavam na neke stvari u Evropi, a koje se, pre svega, tiču košarke. Ipak, imam veliku pomoć od čitavog tima, kako od saigrača, tako i od trenera. Želim da istaknem da se u Borcu nalaze zaista sjajni momci, koji su željni dobre igre i sportskog dokazivanja. Tako da mogu da poručim navijačima da će tokom sezone imati šta da vide od nas", zaključio je Frenklin.


tagovi

Borac MozzartPartizan Mozzart Bet

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara