Cirbes nije otišao u Zagreb

Vreme čitanja: 2min | pet. 25.01.19. | 14:59

Milan Tomić doneo važnu odluku pred gostovanje Cedeviti

Nema odmora za košarkaše Crvene zvezde. Posle tesnog poraza u dramatičnoj završnici protiv Valensije, ekspedicija srpskog šampiona doputovala je u Zagreb gde će u subotu izaći na megdan Cedeviti u jednom od derbija 17. kola Jadranske lige.

Odlukom trenera Milana Tomića u timu neće biti Majka Cirbesa. Kako se može čuti, Tomić je odlučio da napravi određene rotacije u timu, pa je tako Cirbes ostao u Beogradu. Pored nemačkog reprezentativca u timu neće biti ni Alekse Radanova, kao i povređenog kapitena Branka Lazića. Podsetimo, posle utakmice protiv Valensije trener Tomić najavio je određene promene, iako je ostao misteriozan. Odluka da Cirbesa ostavi u Beogradu poklapa se sa prethodnom tvrdnjom. 

Izabrane vesti

Tomić je po dolasku u Zagreb izjavio da se nada Zvezdinom usponu u finišu januara i ulasku u pobedničku seriju. 
"Ovo je derbi utakmica, meč prvoplasirane i drugoplasirane ekipe na tabeli. Očekuje nas Cedevita koja svakako ima bolju hemiju i igra znatno bolje od našeg susreta u Laktašima, što i pokazuju kroz prethodne utakmice, posebno i ovu poslednju protiv Budućnosti u Podgorici. Mi sa druge strane treba da odreagujemo nakon poraza od Valensije. Želimo da odigramo dobro i da stignemo do dobrog rezultata, jer nas nakon toga već u utorak očekuje utakmica sa Limožom u Francuskoj, čime bismo završili izuzetno tešku seriju januarskih mečeva. To nije opravdanje, uvek sam bio protiv takve vrste alibija, nastavljamo da radimo, da treniramo i želimo što pre ponovo na pobednički kolosek", rekao je trener crveno-belih.

Istom se nada i Dušan Ristić, koji će u odsustvu Majka Cirbesa verovatno dobiti veću minutažu. 
"Očekuje nas teška utakmica, protiv dobrog tima koji je značajno izmenio sastav od naših mečeva na Superkupu i prvog ligaškog meča u Beogradu. Imaju kvalitet i ne predaju se ni u situacijama kada rezultatski zaostaju, što smo videli u nekoliko navrata upravo protiv najboljih timova u ABA ligi. Poraz protiv Valensije smo ostavili iza sebe, okrenuti smo ovoj utakmici u kojoj moramo da odigramo čvrsto, borbeno, bez padova koji su nas dovodili u situaciju da se vraćamo u utakmicu i jurimo rivala u pojedinim mečevima Evrokupa", ističe Ristić.

Susret u zagrebačkom Domu sportova igra se u subotu od 17 časova. 

Foto: Star Sport


tagovi

Majk Cirbes

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara