Darko Rajaković na meti tužbe Njujork Niksa zbog poverljivih informacija

Vreme čitanja: 2min | uto. 22.08.23. | 10:39

Neočekivana vest stiže iz NBA lige

Velika vest je osvanula ovog leta kada je srpski stručnjak Darko Rajaković postao glavni trener Toronto Reptorsa. Međutim sada je Srbin ponovo u centru pažnje, ali iz potpuno neočekivanih razloga. Kako navode američki mediji Rajaković se našao u središtu NBA skandala jer su navodno Njujork Niksi podneli tužbu protiv Rajakovića i njegovih saradnika koji su saopštili poverljive informacije.

U tužbi NIksa se nalazi imena čak 14 osoba uključujući Rajakovića, a posebno se apostrofira Ikečukva Azotam koji je navodno odneo hiljade fajlova.

Izabrane vesti

"Reč je o veoma poverljivim dokumentima, radi se o izveštajima iz igre, statističkoj knjizi iz prošle godine, skauting snimcima, ali i ostale stvari. U Niksima smatraju da je to kršenje svih mogućih pravila, ugovora, te civilnog zakona, tako da im nije ništa drugo ostalo osim da tuže", preneli su tamošnji mediji.

Navodi se dalje da je Srbin iskoristio pomenutog Azatoma kako bi došao do informacija.

"Kako bi se što bolje pripremili za posao, Rajaković i njegovi saradnici su koristila Azotama i njegovu poziciju Niksima kako bi se stigli do informacija koje bi im pomogle u organizvanju Reptorsa" , stoji u tužbi gde se još dodaje:

"Azotam je sam sebi poslao mejlom nekoliko dokumenata sa informacijama u vezi sa Niksima."

Iz Niksa ističu da shvataju ozbiljno sigurnost informacija.

"Ovi snimci i materijali su od krucijalne važnosti za pripremu naše ekipe, za prednost protiv protivnika, uključujući i Reptorse. Niksi ozbiljno shvataju svoju sajber sigurnost i trudimo se da zaštitimo poverljive informacije", smatraju u klubu.


tagovi

Njujork NiksDarko RajakovićToronto Reptors

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara