Nikola Jokić (©AFP)
Nikola Jokić (©AFP)

Denver dobio rat za Zapad: Minesota bez ’mesa’ da zaustavi Jokića (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 20.03.24. | 04:43

Dabl-dabl srpskog asa sačinjen od 35 poena i 16 skokova

Prštaće u borbi za prvo mesto Zapadne konferencije! Imala je Minesota veliku šansu da se malo odlepi od Denvera na poziciji broj dva, ali desilo se obrnuto: šampion NBA lige predvođen Nikolom Jokićem ostvario je dragocenu pobedu u Mineapolisu i stigao je Timbervulfse na drugom mestu – 115:112.

Ponovo je ovo bilo veče Nikole Jokića. Od prve do poslednje sekunde igrao je u svom stilu, dirigovao igrom Denvera, samo je razlika što je baš dugo, celo poluvreme, bio bez ijedne asistencije. Na kraju ih je imao dve, te je prošao bez novog tripl-dabla, ali je fokus srpskog asa bio na drugim stvarima.

Izabrane vesti

Ubacio je Nikola 35 poena, šutirao je 14/22 iz igre, a 3/4 za tri poena. Imao je i 16 skokova, od kojih je tek jedan bio u napadu. Bez ukradene i bez izgubljene lopte. Čisti fokus na odbranu svog i poentiranja ispod protivničkog obruča.

Navijači Denvera su posle meča pisali da je njihov tim ostvario „ružnu pobedu“, jednu od onih koje su teške za gledanje, ali koga briga, piše se još jedna recka u koloni trijumfa. I još jedna Jokićeva sjajna partija.

Minesota prosto nije imala „mesa“ da se bori sa Nikolom ispod koša. Zbog povreda meč su propustili Karl-Entoni Tauns, Rudi Gober i Naz Rid, tako da je oko srpskog genijalca na terenu bili „laka konjica“ sa kojom se bez problema nosio.

Iako je Denver vodio u većem delu utakmice, na kraju je bilo drame. A, meč je prelomio – Nikola. Na 1:45 pre kraja srpski as je ubacio trojku i povisio vođstvo njegovog tima na 107:99.

Brljali su Nagetsi posle toga i dozvolili Minesoti da smanji razliku na četiri poen (107:103) posle četiri ubačena slobodnja bacanja Majka Konlija, a onda je opet odgovornost preuzeo Nikola Jokić, pogodio dugu dvojku.

U dramatičnom poslednjem minutu Vulfsi su sa dve trojke uspeli da se primaknu na samo poen zaostatka (113:112), ali je ostalo samo pet sekundi do kraja, Džamalu Mareju nije ruka zadrhtala kod slobodnih bacanja i stavio je tačku na ovu vrlo bitnu pobedu za Denver.

Imali su Nagetsi pred kraj prvog poluvremena 18 poena prednosti, ali su jako loše odigrali treću četvrtinu, izgubili su je sa 29:17 i čak su u dva navrata dozvolili Minesoti da povede. Ali, lopta je u poslednjem kvartalu najviše išla kod Jokića, koji je našao put Denveru do nove pobede.

Pored Jokića koji je ubacio 35 poena, odličnu utakmicu u timu Denvera odigrao je Majkl Porter sa 26 poena, od kojih je 13 ubacio u poslednjoj četvrtini, dok je Džamal Marej stao na 18. Kod Minesote efikasniji od ostalih bio je Entoni Edvards sa 30 poena.

NBA LIGA

Utorak

Orlando – Šarlot 112:92

/Entoni 21 – Miler 21/

Vašington – Hjuston 114:137

/Bernard 16 – Grin 42/

Bruklin – Nju Orleans 91:104

/Tomas 25 - Vilijamson 28/

San Antonio – Dalas 107:113

/Džons 22 - Irving 28/

Minesota – Denver 112:115

/Edvards 30 - Jokić 35/



tagovi

Denver NagetsNikola JokićNBA liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara