Embid i Harden (©AFP)
Embid i Harden (©AFP)

Embid posle eliminacije o Hardenu: Svi su očekivali verziju iz Hjustona, on to više nije

Vreme čitanja: 3min | pet. 13.05.22. | 08:46

Reči centra Filadelfije se analiziraju i traži se pravi ugao, mada su se mnogi odmah setili kako se poneo prema Benu Simonsu posle prošlogodišnje eliminacije

Džoel Embid definitivno nema kočnicu i što misli, to kaže. Nikoli Jokiću je kurtoazno čestitao MVP nagradu i još jednom poveo demagogiju kako su se protiv njega urotili novinari, a posle eliminacije Filadelfije u konferencijskom polufinalu od Majamija izgleda da je na fin način potkačio Džejmsa Hardena.

Bradonja se posle 31 poena u četvtom susretu vratio na ispodprosečnu statistiku koja je samo ubrzala eliminaciju Filadelfije koja protiv Majamija nije dobila šansu da ode do sedme utakmice. Harden je ubacio samo 11 poena, sve u prvom poluvremenu, dok je u nastavku uputio dva šuta, oba za tri poena i nije bio precizan.

Izabrane vesti

“Očigledno je da, otkako je stigao, svi su očekivali Džejmsa Hardena iz dana u Hjustonu. Ali, on to više nije“, poručio je evidentno razočarani Embid.

1.30: (1,80) Milvoki (12,5) Boston (2,25)

Jedno je kada se kritičari jave i to kažu glasno, ali saigrač... Embidove reči na završnoj konferenciji analiziraju se i traži pravi ugao, odnosno pravi smisao i da li je zaista bocnuo nekada najboljeg igrača NBA lige?

A, da li je zaista imao nameru da tako nešto uradi možda i nije toliko važno. Jer, svakako su mnogima kroz glavu prošle reči kritike koje je ovogodišnji finalista za MVP nagradu izgovorio na račun Bena Simonsa posle prošlogodišnje eliminacije od Atlante u majstorici.

Sada se svi pitaju kakve će posledice imati Embidovi komentar, ali svakako je pogodio suštinu – Džejms Harden na momente podseća na ono što je nekada bio. U smiraj ove serije više je zaličio na Simonsa kojem je Filadelfija okrenula leđa posle igara u kompletnom plej-ofu lane. Jedan američki novinar dobro je opisao novi fijasko Seventisiksersa – klub je uradio sve da se reši Simonsa koji nije želeo da napadne koš, samo kako bi doveo Hardena koji se ponaša isto!

Podsetimo, Fila je za Hardena dala Seta Karija, Andrea Dramonda, dva pika prve runde i Simonsa. Sada sa apsolutnom sigurnošću može da se kaže kako je Bruklin pobednik ovog trejda. Ni Bruklin, ni Fila nisu osvojili ništa, samo su Netsi u mnogo boljoj poziciji za naredne godine.

To je sve “zasluga“ generalnog menadžera Derila Morija koji je na sve moguće načine forsirao Hardenov dolazak, s obzirom na to da su u Hjustonu svojevremeno imali dobru saradnju. Od tog vremena desilo se mnogo toga i MVP iz 2018. sve manje liči na najbolju verziju sebe. Zanimljivo, Mori je čovek koji je pre gotovo 20 godina uveo analitičko korišćenje statistike, a sa Hardenom je uspostavio saradnju koja traje osam godina.

Filadelfija sada ulazi u još jedno leto sa mnogo neizvesnosti, a pre svega pitanjem – da li je Hardenova budućnost u Seventisiksersima?


tagovi

NBA ligaplej-of NBA ligeDžejms HardenDžoel EmbidFiladelfija Seventisiksers

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara