Isaija Kordinije i Matijas Lesor - u sredini (Foto: fiba.basketball)
Isaija Kordinije i Matijas Lesor - u sredini (Foto: fiba.basketball)

Francuzi pronašli zamenu za Nilikinu, ali i za Lesora

Vreme čitanja: 2min | ned. 13.08.23. | 19:42

Trikolori pozvali Isaiju Kordinijea i Vensana Poarjea

Povredio se Frank Nilikina dve nedelje pred Svetsko prvenstvo i morali su Francuzi ekspresno da reaguje, pa će se timu priključiti bek Virtusa iz Bolonje Isaija Kordinije. Van stroja je i dalje Matijas Lesor, pa Vensan Kole i njegovi saradnici više ništa ne žele da prepuštaju slučaju, te je poziv državnog tima otišao i na adresu centra madridskog Reala, Vensana Poarjea.

Francuki BeBasket prenosi da je zamenu za košarkaša Šarlot Hornetsa najpre trebalo da bude Rodrig Bobua, ali da je iskusni bek Anadolu Efesa odbio da se priključi reprezentaciji. Iako je verovatno jedan od boljih francuskih bekova poslednjih godina, Bobua nikada nije nosio dres Trikolora. To se ni ovoga puta neće promeniti.

Izabrane vesti

Kordinije je za razliku od njega prihvatio poziv i priključiće se državnom timu u Japanu, gde će Koleova četa odigrati dva poslednja meča pred planetarnu smotru protiv Japana (17. avgust) i Australija (20. avgust).

Poarje takođe putuje u Japan, a očekuje se da to u toku naredne nedelje uradi i Lesor. Bivši centar Partizana je minulog petka bio podvrgnut pregledima u Atini od strane lekarskog tima Panatinaikosa zbog povrede članka, a oporavak će nastaviti u Parizu, pre nego što se pridruži reprezentaciji. Nadaju se Francuzi da bi mogao da se oporavi na vreme za odlazak u Indoneziju, gde će se aktuelni osvajači srebrne medalje sa Evrobasketa boriti u Grupi H protiv Libana, Letonije i Kanade.

Na poslednje provere će u startu otputovati 13 igrača, Lesor bi trebalo da se priključi naknadno, a uz novopečenog košarkaša Panatinaikosa i Kordinijea na Koleovom spisku su i Silvan Fransisko, Nando De Kolo, Eli Okobo, Teri Tarpi, Jakuba Utara, Evan Furnije, Nikola Batum, Geršon Jabusele, Mustafa Fal, Rudi Gober, kao i Vensan i Poarije i Joan Makundu koji su trenutno u statusu rezervnih igrača.


tagovi

Vensan PoarijeMatijas LesorFrank Nilikinakošarkaška reprezentacija FrancuskeMundobasket 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara