(@ABA League j.t.d./Dragana Stjepanovic)
(@ABA League j.t.d./Dragana Stjepanovic)

Gordiću i saigračima se vezale ruke u Novom Sadu: Spartak ispustio +18 i sa 23 greške predao pobedu Vojvodini

Vreme čitanja: 4min | pon. 29.01.24. | 21:03

Uzbudljiv derbi ABA 2 lige

U maloj sali novosadske dvorane SPENS utakmicom između Borca iz Banjaluke i Zlatibora otpočeo je četvrti ovosezonski balon ABA 2 lige, koji će biti na programu do petka, 2. septembra, uz direktne prenose na kanalima televizije Arena Sport. U neizvesnoj završnici pri, rezultatu 79:79, slovenački internacionalc Rebec doneo je pobedu svom Zlatiboru nad banjalučkim Borcem (81:79), a ta utakmica bila je odlična najava za derbi dana između Spartaka i Vojvodine koji je apsolutno opravdao očekivanja svih ljubitelja košarke.

Novosađani su uspeli da se revanširaju Subotičanima za poraz od pre dvadesetak dana u okviru KLS. Ponovo je viđena veoma uzbudljiva utakmica, a Vojvodina je slavila sa 79:71.

Izabrane vesti

Sjajno su Subotičani otvorili meč, u jednom momentu delovalo je kao da će već u drugoj četvrtini Spartak doći i do +20, ali je od tog momenta usledio potpuni pad koncentracije i veliki broj grešaka. Čak 23 izgubljene lopte imali su košarkaši Spartaka, među kojima su duple greške i koraci, nesvakidašnji i za ovaj nivo takmičenja. Sve to bilo je dovoljno da uigrana ekipa iz Novog Sada preokrene situaciju u svoju korist i nadoknadi maksimalnih 18 poena zaostatka iz druge četvrtine (20:38).

Najefikasniji u redovima pobedničkog tima bili su Petar Rakićević sa 17 poena i 4 asistencije i Zoran Nikolić sa 14 poena i 10 skokova. U Spartaku su se najviše istakli Luka Cerovina sa 14 poena i 7 skokova i kapiten Filip Barna sa 12 poena i 5 asistencija.

*****

SPARTAK - VOJVODINA 71:79

/27:27, 14:18, 19:24, 11:20/

Spartak: Cervoina 14, Cvetković 4, Stepanović 8, Milisavljević -, Gordić 10, Radosavljević 4, Madarević 3, Bojić 10, Lazić 6, Sokolović -, Barna 12.

Vojvodina: Kaningem 11, Banjac 11, Nedeljkov -, Rakićević 17, Bumbić -, Savić 10, Nikolić 14, Savanović -, Ašćerić 5, Džonson 9, Vučetić 2.

*****

Od samog starta obe ekipe bile su rešene da se što pre rezultatski odvoje, što je i dovelo do velikog broja šuteva za tri poena u prvoj fazi utakmice. Najpre je kapiten plavo-belih Filip Barna mini serijom 5:0 razmrdao svoje saigrače, što je kasnije rezultovalo i prednošću Spartaka. Vojvodina je nakon dobrog početka popustila, Savić i Rakićević su svojim trojkama držali Novosađane u rezultatkom egalu sve do sredine prve četvrtine kada su puleni Vladimira Jovanovića uprkos nekolicini grešaka Barne ispod koša povećavali svoju prednost i sjajnom trojkom Gordića uz zvuk sirine došli do +10 (27:17) .

Druga četvrtina nastavljena je u istom ritmu, Gordić je novom trojkom podigao prednost na +13. U naredna dva napada odlične prodore Barne finiširao je Luka Cerovina atraktivnim trojkama. Novosađani su odgovorali preko Džonsoina i Nikolića koji su u više navrata imali dosta prostora za šuteve sa polu-distance. Na tri minuta do poluvremena usledio potpuni pad u igri Spartaka. Rakićević je smanjio zaostatak Lala serijom 6:0 i na minut do pauze Novosađani su došli na osam poena minusa, uz niz odličnih odbrana i blokada nad Gordićem i Bojićem. Subotičani su se u potpunosti pogubili i u pet vezanih napada izgubili loptu što ih je vrlo lako moglo dovesti u situaciju da na kraju izgube  prednost. To se, ipak, nije desilo i na pauzu se otišlo sa 41:35 za Spartak.

Po povratku sa velikog odmora Banjac je ubacio trojku i spustio razliku na tri poena. Mučili su se Subotičani da probiju dobro postavljenu odbranu Vojvodine sve do slobodnih bacanja Bojića nakon kojih je usledio sjajan napad i nova trojka kapitena Barne za ponovo dvocifrenu prednost, na šta je šef struke Vojvodine Miloš Isakov Kovačević odmah reogovao tajm-autom. Posle konsultacija su Rakićević i Banjac svojim poenima poprilično zakuvali situaciju na parketu. Ponovo su košarkaši Spartaka greškama praktično poklonili protivniku četiri slobodna bacanja. Lazić je pri pokušaju pasa Milisavljeviću izgubio loptu nakon čega je usledio faul, da bi u narddnom napadu Gordić duplu grešku, te je i taj napad Vojvodine zaustavljen faulom za slobodna bacanja. Vojvodina je prišla na samo poen minusa (49:50). Uspeli su Subotičani da se trgnu i sjanim zakucavanjem Stepanovića i trojkom Cerovine ponovo rezultatski odlepe. Do kraja četvrtine Vojvodina je, međutim, vratila razliku na pola koša (59:60).

Prvi put do vođstva Vojvodina je došla tek početkom četvrte četvrtine (63:60). Usledila je sjajna odbrana Cvetkovića i rutinsko zakucavanje Gordića za 66:65. Jasno je bilo da nas očekuje triler završnica u maloj sali SPENS-a . Novosađani su sigurnom igrom na krilima Džonsona i Rakićevića potpuno preuzeli kontrolu nad utakmicom i stigli do +8 na dva i po minuta pre kraja. Ponovo su se dešavale iste greške košarkaša Spartaka: izgubljene lopte u ključnoj fazi napada kao i promašeni šutevi za tri poena koji su na kraju i rezultovali porazom, koji je mogao biti i ubedljiviji.

Narednu utakmicu u ovom balonu izbranici Vlade Jovanovića igraće protiv ekipe TFT Skoplje, dok će Vojvodina odmeriti snage sa Šenćurom.

PIŠE: Oliver Nagel



tagovi

KK VojvodinaKK Spartak SuboticaABA 2 liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara