""
""

Granitna odbrana Čačana vredna preokreta za drugo mesto

Vreme čitanja: 2min | ned. 24.11.13. | 15:43

Borac nadoknadio minus 14 u Futogu i zapretio Crnokosi na vrhu tabele KLS

Košarkaši Borac Mozzart Sporta zabeležili su pobedu na gostovanju u Futogu i savladali Meridijanu 65:68. Odluka o pobedniku pala je u poslednjoj četvrtini, koju su Čačani dobili 23:8. Dvocifreni učinak ostvarili su Protić, Mandić i Cvetković, a posle ovog trijumfa ekipa Raška Bojića zauzima drugu poziciju na tabeli Košarkaške lige Srbije, uz skor šest pobeda i tri poraza.
''Uknjižili smo bitne bodove na strani'', kaže kapiten Borac Mozzart Sporta Draško Radović.
''Meridijana je čvrst rival, tokom meča imala je dvocifrenu razliku, mnogim ekipama će pomrsiti račune. Pobednika je odlučila naša dobra odbrana  u poslednjoj deonici, kad su nam domaći dali samo osam poena. Tad smo pogodili i nekoliko trojki, Cvetković je bio dobar u odbrani, ali je postigao i poene za pobedu''.

Šesti trijumf je vratio Čačane u vrh tabele, ali vodeća Crnokosa i dalje ima pobedu više.
''Sad je sve lakše, nalazimo se na dobrom putu. U narednom kolu  dočekujemo Napredak. Reč je o klubu koji nema zvučna imena, ali ima odličnog trenera. Sigurno neće doći u Čačak da izgube, ponovo moramo da budemo na visini zadatka. Dobro nam ide u Kupu, u finalu igramo sa FMP-om. Pobeda bi nas odvela na završni turnir, ali idemo korak po korak'', zaključio je Radović.

Izabrane vesti

Borac Mozzart Sport utakmicu desetog kola igra na svom parketu, 30. novembra, a duel u Kupu, sa FMP-om na program je 3. decembra od 19 sati.

REZULTATI DEVETOG KOLA

Crnokosa - Sloboda 96:62
Meridijana - Borac Mozzart Sport 65:68
Tamiš - Konstantin 67:58
Napredak - Vojvodina 78:73
Smederevo - Sloga 77:63
OKK Beograd - FMP 63:93

18:00 Vršac – Metalac

Tekst i foto: Đurđe Mečanin
(djurdje.mecanin@mozzartbet.com)


tagovi

Borac MOZZART SportklsSrbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara