Volkap (© Star sport)
Volkap (© Star sport)

Grci dobijaju još jedno pojačanje: Amerikanac Volkap igra na Mundobasketu

Vreme čitanja: 2min | uto. 18.04.23. | 18:29

Sa njim će i Kanađanin Naz Mitru Long

Nastavlja se amerikanizacija košarkaške reprezentacije Grčke. Braća Adetokumbo (Janis i Tanasis) ionako su rođeni u Atini, te prepreka nije bilo, od 2015. te je i Tajler Dorsi, a velike su šanse da dres Helena obuče i Tomas Volkap.

Organizator igre Olimpijakosa predao je zahtev za dobijanje grčkog državljanstva i sad se čeka odluka tamošnjih vlasti, ali sve navodi da će selektor Dimitris Itudis dobiti pojačanje uoči Mundobasketa u Indoneziji, Japanu i Filipinima (25. avgust – 10. septembar).

Izabrane vesti

Najpre se sam Volkap pre nekoliko sedmica preporučio Košarkašoj federaciji Grčke, te su tamošnji mediji došli u posed pisma upućenog predsedniku i članovima Upravnog odbora te organizacije.

Ovim pismom želim da izrazim snažnu želju da se takmičim pod bojama grčke zastave. Poslednjih nekoliko godina se takmičim u Grčkoj, od prvog trenutka kad sam bio sam impresioniran kulturom i istorijom. Moje interesovanje za traiciju ove države me je dovelo do toga da stalno čitam i učim sve više. Tako sam se brzo integrisao u kulturu nacije koju sad smatram svojim domom. Gostoprimstvo Grka i svakodnevni kontakt čini da se sve više osećam delom Grčke. Sve navedeno, što je sada deo moje svakodnevice, navodi me da Vas zamolim da me počastite najvećom počastim za jednog sportistu, a to je u da igram za grčku reprezentaciju. Poštovaću grb i probaću da pomognem da selekcija ostvari ciljeve. U zaključku želim da istaknem da nameravam da ostanem u Grčkoj dugi niz godina i da ovu zemlju učinim svojim mestom boravka, čak i nakon završetka profesionalne karijere“, napisao je Volkap, ove sezone autor prosečno 7.9 poena po meču Evrolige.

Iz KS Grčke su saopštili kako će u najkraćem roku ovo pitanje biti rešeno, pošto se, ipak, o svemu pita Vlada. Kako je u pitanju promocija države odgovor će biti pozitivan.

Samo što neće biti jedini, u proceduru za dobijanje košarkaškog državljanstva ušao je i Kanađanin Naz Mitru Long iz Armanija, tako da će Grci imati još jednog „stranca“ u ekipi.


tagovi

KK OlimpijakosEvroligaMundobasketMundobasket 2023košarkaška reprezentacija Grčke

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara