(©AFP)
(©AFP)

Grme u Denveru: Jokić zaslužuje treću MVP nagradu, bez njega ko zna gde bismo bili

Vreme čitanja: 2min | pon. 02.01.23. | 11:29

„On je pravi dar za svakog trenera“, kaže Majk Meloun

Zakuvava se! Od prvih utakmica u NBA ligi krenula je priča ko će biti naredni MVP i niko nije davao šanse Nikoli Jokiću da može da napravi het-trik.

Međutim, neverovatne partije srpskog reprezentativca u dresu Denvera iz noći u noć lansirale su ga na prvo mesto MVP trke i sve glasnije se mogu čuti poruke da Jokić zaslužuje da i treći put zaredom bude proglašen za najkorisnijeg igrača lige.

Izabrane vesti

Otvaraju se razne teorije, poput nekih da Amerikanci neće dozvoliti da neki Evropljanin dostigne legendarne Larija Birda, Vilta Čemberlena i Bila Rasela, koji su bili tri puta uzastopno MVP lige.

Svoj komentar na tu temu dao je i trener Denvera Majk Meloun posle nove Jokićeve tripl-dabl partije. Ovog puta protiv Bostona.

„Ako ljudi rezonuju da ne daju Jokiću MVP nagradu samo zato što je dobio prethodne dve, to je smešno“, poručuje Meloun.

Čovek koji je od Jokića stvorio najboljeg košarkaša na svetu nema dovoljno superlativa kojima bi opisao srpskog asa.

„Njegove igre su nam postale uobičajena stvar. Kao, Nikola je ostvario 90. tripl-dabl u karijeri, jaka stvar. Momci se zezaju oko toga, jer smo se mi navikli na takve njegove partije“.

A, onda u malo ozbiljnijem tonu...

Obećam sam sebi da nikada Nikolu i njegovu veličinu neću shvatati zdravo za gotovo. On je fenomenalan košarkaš, igra na pravi način i čini boljim svakog oko njega na terenu. On je pravi dar za svakog trenera“, istakao je Meloun.

Bek Denvera Brus Braun se ove sezone priključio timu i već je shvatio Jokićevu veličinu na pravi način.

"On je moj MVP. I trebalo bi da bude tri puta zaredom MVP lige. On čini sve za nas. Bez Joka, ne znam gde bismo bili na tabeli“, poručio je Braun


tagovi

Nikola JokićNBA ligaMVP NBA ligeDenver Nagets

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara