Džejms Harden (©AFP)
Džejms Harden (©AFP)

Hardena ne čude potezi Duranta i Irvinga: Pričalo se i pisalo svašta o meni kad sam odlazio...

Vreme čitanja: 3min | pon. 13.02.23. | 02:57

“Sad više nisam lud i gubitnik, zar ne“, pita se Bradonja

Na papiru se činilo da je Bruklin projekat koji će konačno doneti prsten na Istočnu obalu, u realnosti stvaranje supertima sa Džejmsom Hardenom, Kevinom Durantom i Kajrijem Irvingom bio propast.

Shvatio je brzo Bradonja da je Bruklin brod koji ubrzano tone zbog čegaj je izboksovao trejd u Filadelfiju koja se zauzvrat rešila Bena Simonsa, u finišu prelaznog roka Netsi su ostali bez Irvinga, onda i Duranta poslednjeg dana!

Izabrane vesti

Irving je posle zahteva za trejd prebačen u Dalas kod Luke Dončića, dok je Durant uspeo u svojoj nameri da postane novi igrač Finiksa koji sa Devinom Bukerom, Krisom Polom i Deandreom Ejtonom predstavlja novu supersilu na Zapadu!

Posle trijumfa nad Bruklinom uz 29 ubačenih poena novinari su, naravno, bili znatiželjni da čuju Hardenovo razmišljanje o postupku nekadašnjih saigrača. U najmanju ruku, odgovorio je ironično:

“Premotajmo film na današnji dan, sada vam više ne delujem tako ludo, zar ne“, zapitao se Bradonja, pre nego što je nastavio:

“Sada više ne izgledam kao čovek iliti gubitnik koji je odustao od kluba. Svašta se pisalo i pričalo o meni kada sam odlazio, a samo sam shvatio odmah šta se dešava i rešio da ne budem deo toga. Nisam hteo da se nosim sa tim, već da igram košarku i zabavljam se na terenu. Sada pogledajte sastav Netsa, to je potpuno novi tim“.

Harden, Durant i Irving na kraju nisu ni proveli mnogo vremena zajedno na terenu. Svega 16 utakmica ukupno, pre nego što je Bradonja otišao. Durant se mučio sa povredama, dok je Irving odbijao da se vakciniše protiv korone, zbog čega je bio skrajnut. Harden nije želeo da odgovori na pitanje da li su problemi u Netsima nastali sa Irvingovim ponašanjem na društvenim mrežama i onim što ga je pratilo zbog odbijanja da se vakciniše.

“Nisam tražio da odem tek tako. Dobro mi je bilo u Hjustonu. Jasno je da tamo nisam imao šansu da osvojim prsten, ali mi je bilo lepo. Zbog toga mi je teško palo da napustim porodicu i odem u Bruklin. Onda sam morao da odem, ali nije to tek tako. Postojali su razlozi zašto sam tražio trejd, na kraju sam bio zadovoljan zbog onoga što je klub dobio zauzvrat. Dobili su dobre igrače“.

Jasno je da mnogo toga nije štimalo u Bruklinu, koji je Hardena dočekao povicima da je izdajica kada se pojavio u Barklajs Centru.

“Mnogo toga nije funkcionisalo u klubu, previše internih problema. Nikada neću govoriti javno o detaljima, ali to su razlozi zašto sam otišao“.

Bruklin je za Hardena Roketsima dao pikove prve runde 2024. i 2026. godine, kao i prava na zamenu pikova 2023, 2025. i 2027. godine. To suštinski znači da bi Hjuston mogao da menja redni broj pika, ako bi Bruklin imao bolju poziciju po redosledu izbora.


tagovi

Džejms HardenKevin DurantKajri IrvingBruklin NetsNBA liga

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara