Kostas Slukas (©MN press)
Kostas Slukas (©MN press)

Janis iz prvog reda gledao kako Olimpijakos gazi PAO

Vreme čitanja: 1min | ned. 11.06.23. | 22:32

Crveno-beli poveli sa 2-1, još jedna pobeda za novu titulu

Vratio se Kostas Slukas, Olimpijakos se odmah vratio u pobednički mod. Pirejski velikan pregazio je Panatinaikos kao plitak potok u trećem susretu finala grčkog prvenstva (75:52) i stigao na korak do osvajanja nove grčke krune.

Sve je iz prvog reda ispratio grčki as Janis Adetokunbo koji je ovih dana u Grčkoj zajedno sa bratom Aleksom i trenerom Baksa Adrijanom Grifinom, te članovima stručnog štaba.

Izabrane vesti

Utakmica je bila otvorena za obe strane oko četvrtinu i po, ali je domaćin serijom 18:2 stigao do +15 i do kraja gotovo da više nije ispuštao dvocifrenu prednost. Tačnije, gosti nisu uopšte dobili mogućnost da se ravnopravno bore za pobedu.

Veliki posao crveno-beli su napravili u odbrani, pošto je PAO u drugom poluvremenu uspeo da ubaci samo 24 poena, 11 u poslednjoj četvrtini i samo devet u drugom kvartalu kada je ekipa Jorgosa Barcokasa i stekla veliku prednost.

Slukas se vratio posle problema sa stomačnim virusom zbog čega ga nije bilo u drugom meču i odmah je dao svoj pečat jer je ubacio 14 poena. Šakil Mekisik i Mustafa Fal dopisali su po 11 poena. Uprkos povredi koju je zaradio ranije, Saša Vezenkov je uspeo da odigra 20 minuta u trećem susretu, a zabeležioje sedam poena. Na drugoj strani Marijus Grigonis je imao 13, a Paris Li 11 poena.



tagovi

KK OlimpijakosKK PanatinaikosJanis AdetokunboKostas Slukas

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara