Nikola Jokić (© AFP)
Nikola Jokić (© AFP)

Jokić ponovo morao sve da radi: Prvo upisao tripl-dabl, a onda i trojku za pobedu

Vreme čitanja: 2min | sre. 24.01.24. | 03:03

Srpski internacionalac predvodio Denver do pobede nad Indijanom

Činilo se da Nikola Jokić večeras neće morati previše da zapinje i igra završnicu protiv Indijane. Džamal Marej je držao konce u napadu, dok je Srbin imao lagani tripl-dabl već početkom četvrtog kvartala, a Nagetsi dvocifrenu prednost. Međutim situacija se drastično promenila. Nikola je morao da uđe u održi brzinski čas košarke za konačnu pobedu 114:109.

Šta se zapravo desilo pa je Jokić morao sve sam na kraju?

Izabrane vesti

Kao što smo istakli, Denver je dominirao u većem delu meča. Jokić nije bio centralna figura napada, već je to bio Marej koji je dugio bio najefiknasniji pojedinac meča, ali onda trener Indijane pronalazi način da razbudi svoj tim.

Naime, Rik Karlajl biva isključen sa meča, što igrači Denvera nisu shvatili kao nešto što može da im pripreti. Čak su Marej i Kaldvel-Poup igrali papir-kamen-makaze da bi odlučili ko će šutirati slobodna bacanja zbog trenera Pejsersa, ovo je očigledno razbesnelo Indijanu koja je odjednom krenula u ogromnu seriju pa je u samom finišu povela.

Onda je došlo vreme za Jokića. Potpuna dominacija za manje od tri minuta, ali najviše će se pamtiti trojka za pobedu koja je slomila protivnika u poslednjih 10 sekundi meča kada je sve i dalje bilo otvoreno.

Na kraju je Jokić igrao 37 minuta. Upisao je 31 poen, 13 skokova i 10 asistencija. Iz igre je šutnuo 19 puta, promašio je svega šest šuteva. Sjajan je bio i Marej sa 31 poenom, osam skokova i sedam asistencija. Doduše on je šutnuo 24 puta, pogodio je 11 puta.

Kod Indijane, istakao se Majls Tarner sa 22 poena.

Za razliku od Nikole Jokića, Vasilije Micić skoro pa i da nema uticaj na rezultate Oklahome. Plejmejker Srbije je igrao samo šest minuta i 41 sekund protiv Portlanda. Imao je jedan poen. Oklahoma je slavila 111:109 zahvaljujući novoj izvanrednoj partiji Šaja Gildžusa Aleksandera koji je imao 33 poena, šest skokova i 10 asistencija.

U gradskom derbiju Njujorka, Niksi su posle sjajne četvrte deonice savladali Bruklin Netse. Ni 36 poena Bridžisa nije pomoglo Netsima da izbegnu poraz. Tandem Branson-Rendel je odradio veći deo posla za Nikse. Obojica su ubacila po 30 poena.

Za kraj NBA večeri odigrao se i derbi Los Anđelesa. Klipersi su bez većih problema savladali Lejkerse 127:116. Kavaj Lenard je predvodio pobednički tim sa 25 poena, 11 skokova i 10 asistencija. Na drugoj strani se istakao Deanđelo Rasel sa 27 poena.

NBA

Indijana- Denver 109:114

/Jokić 31 - Tarner 22/

Bruklin -Njujork Niks 103:108

/Bridžes 36 - Branson 30, Rendel 30/

Nju Orleans - Juta 153:124

/Mekolum 33 - Džons 22/

Oklahoma - Portland 111:109

/Gildžus Aleksander 33 - Henderson 19/

Los Anđeles Klipersi - Los Anđeles Lejkersi 127:116

/Rasel 27 - Lenard 25/



tagovi

Nikola JokićDenver NagetsNBA liga

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara