Nikola Jokić (Foto: AFP)
Nikola Jokić (Foto: AFP)

Jokić posle velikog preokreta: Ima jedna srpska reč - inat

Vreme čitanja: 2min | uto. 12.03.24. | 10:18

"Teško ju je prevesti, ali to se desilo na poluvremenu", rekao je srpski centar

Gubili su Denver Nagetsi i sa 22 poena razlike u drugoj četvrtini utakmice protiv Toronto Reptorsa. Pred svojim navijačima. A onda je proradio inat u Nikoli Jokiću i drugovima, kako je i sam srpski centar rekao posle utakmice. U finišu treće deonice su istopili zaostatak, a onda sredinom odlučujuće stigli do velikog preokreta, na kraju i pobede protiv čete Darka Rajakovića.

Nikola je, kao po običaju, bio prva figura utakmice. Zabeležio je tripl-dabl za tri četvrtine, a susret okončao sa istorijskim brojkama: 35 poena, 17 skokova, 12 asistencija i šest ukradenih lopti. Takvu statistiku nije ubeležio niko pre njega u NBA ligi. Na kraju je bio najzaslužniji za devetu pobedu branioca titule, u 10. odigranoj utakmici od Ol-star pauze.

Izabrane vesti

Posle meča, srpski centar je govorio o tome šta je pokrenulo ekipu posle veoma lošeg prvog poluvremena? Tajna je u jednoj srpskoj reči, koju nije uspeo da prevede, ali razumeli su ga dobro američki novinari u svlačionici Denvera.

"Kada gubite 20 razlike, to je već stvar ponosa. Ne želite da vas oduvaju, pogotovu pred vašim navijačima. Ima jedna srpska reč, teško ju je prevesti - inat. Mislim da za nju nema prevoda. To se desilo na poluvremenu", rekao je Jokić.

Jednog od novinara je zanimalo da li Nagetsi umeju da padnu u odbrani jer su svesni da iz svakog minusa mogu da se izvuku zahvaljujući sjajnom napadu.

"Nisam siguran, smatram da smo dobra defanzivna ekipa. Uglavnom nam je odbrana na visokom nivou. Kada je tesna utakmica, oslanjamo se na igru u odbrani. Jednostavno, bilo je takvo veče. Oni su igrali agresivno, dobro trčali u tranziciji i uvek smo bili korak iza, čak kaskali u komunikaciji tokom prvog poluvremena".

Za kraj kratkog intervjua, koji je omiljeni dinosaurus Nikole Jokića?

"Kako to znate?" zapitao se srpski košarkaš, pa mu je rečeno da su ga kamere uhvatile dok je sa porodicom bio u poseti jednom parku o dinosaurusima, te da je video klip postao izuzetno popularan na društvenim mrežama:

"Iskreno, zaboravio sam imena dinosaurusa, teško ih je i izgovoriti. Onaj veliki, što jede travu".



tagovi

Nikola JokićDenver Nagets

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara