Luka Dončić (©AFP)
Luka Dončić (©AFP)

Juta Džez zainteresovana za Luku Dončića, mogla bi da ponudi vreću punu pikova

Vreme čitanja: 2min | čet. 04.05.23. | 20:41

Da li će Dalas Maveriksi odustati od slovenačke zvezde?

Luka Dončić je za kratko vreme izrastao u jednu od najvećih zvezda i u NBA ligi, ali nije imao mnogo uspeha na timskom planu sa Dalas Maveriksima. Daleko od toga da se bila kakva krivica može svaliti na njegova ramena, već je utisak da rukovodstvo tima iz Teksasa nije uspelo da oformi dovoljno dobru ekipu oko slovenačkog reprezentativca.

U tekućoj sezoni, Mavsi se nisu domogli ni plej-ofa, čak su optuženi i da su u poslednjih nekoliko utakmica namerno ostavili najbolje igrače van rostera, kako bi gubili mečeve i pojačali svoju poziciju na predstojećem NBA draftu. Kako bilo, pred Dalasom je leto tokom kojeg će da donese neke važne odluke, a da li će odustati od slovenačkog reprezentativca?

Izabrane vesti

Iako je prvi utisak da su šanse za to male, jer je Luka u dresu Maveriksa dominirao ligom, bio i među MVP kandidatima, upisao četiri Ol-star nastupa i dobio nagradu za Rukija godine u debitantskoj seozni, tri puta se našao u najboljoj petorci NBA, timovi su počeli da kruže oko trećeg najvećeg grada Teksasa.

Naime, kako prenose Aleks Šifer i Džon Holindžer sa Atletika, situaciju oko Dončića pomno prati Juta Džez, a interesovanje su pokazali i Bruklin Netsi.

Kako se navodi, Juta ima hrpu pikova, ali nije jasno da li će to biti dovoljno da se zadovolje apetiti Mavsa.

“Špijuni mi javljaju da Juta veoma pomno prati Dončićevu situaciju, čak iako se očekuje da potencijalna ponuda Netsa, sa četiri pika iz Finiksa i jednim iz Filadelfije, uz koje god igrače je dovoljno da se izjednači njegova plata, a da se ne zovu Bridžis, neće biti dovoljna”, stoji u izveštaju.

Još u aprilu je Tim Mekmehon sa ESPN-a istakao da se Dalas boji da bi Dončić mogao da zatraži trejd leta 2024. godine, ako klub ne napravi osetan napredak. Ali, ubrzo je Slovenac te tvrdnje opovrgao.

“Video sam izveštaj. Ne znam ko, ali neko je rekao da ću da zatražim trejd. Bilo mi je smešno, jer znam da to nije tačno. Nisam to rekao”, poručio je Luka Dončić i dodao:

“Znam šta govorite, ali srećan sam ovde, tako da nema razloga za brigu”.

Ipak, čini se, do trejda bi moglo da dođe, iako najbolji igrač Dalasa tvrdi drugačije. Gde ima dima – ima i vatre.



tagovi

Luka DončićJuta DžezDalas MaveriksNBA liga

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara