Kneževi kreću u novi pohod na F4, Šaras i Fener su ozbiljna prepreka

Vreme čitanja: 3min | sre. 24.04.24. | 10:32

Jedna od najzanimljivijih serija u plej-ofu Evrolige počinje večeras od 19 časova u Monte Karlu

Nema tima u Evroligi koji ima kraću tradiciju igranja u elitnom takmičenju od Monaka. Ovo je tek treća sezona u Evroligi i već treći put su deo najboljih osam. Jednostavno Kneževi su vrlo brzo pokazali kako se ekspresno može postati ozbiljan član elite, a sada žele da ponove prošlosezonski uspeh kada su se plasirali na Fajnal for. Zadatak neće biti nimalo lak jer je na drugoj strani Fenerbahče sa Šarunasom Jasikevičijusom na klupi.

Monako kao trećeplasirani u ligaškom delu sezone igra protiv Fenerbahčea i imaće prednost domaćeg terena u četvrtfinalnoj seriji koja se igra na tri pobede. Prva dva meča igraće se u sredu i petak u dvorani „Gaston Medesin”, treći i eventualni četvrti sledeće nedelje u Istanbulu.

Izabrane vesti

„Za Fenerbahče je dolazak na Fajnal for bio cilj od početka sezone, s obzirom na sastav, ulaganja i istoriju kluba. Što se tiče nas, obezbedili smo odličan plasman u regularnom toku sezone, ali svi želimo sledeći korak i novi plasman na Fajnal for. To smo postigli prošle sezone. Druga godina zaredom među četiri najbolje ekipe Evrolige bila bi neverovatna”, rekao je Saša Obradović.

Mnogi će reći da dvorana „Gaston Medesin” i ne pravi preveliku buku i razliku. Prostorije ispod stadiona u Monte Karlu, gde se nalazi košarkaški parket, zaista ne izgledaju impozantno. Drvene stolice, kojih ima tek 5.000 ne plaše previše protivničke timove, posebno ne Fenerbahče koji ume da ima spektakularnu prednost.

Ipak, Monako ima nešto specijalno. Dvorana je uvek puna, a i igrački kadar Kneževa je takav da zaista mogu svakoga u Evroligi da pobede. Uostalom Majk Džejms igra sezonu života i sve oči će biti uprte u njega protiv Fenera.

"Želimo da pokažemo da u Monaku postoji nešto što je možda i veće od košarke. Košarka može da bude nešto što će otvoriti mnoga vrata. Osnovni cilj je da krenemo sa projektom Arene, ali ne želimo da to bude samo košarkaška Arena, želimo da to bude dvorana za sve. Od koncerata, sporta, raznih događaja, da bude mesto gde svi dolaze iz svojih razloga, ne samo sporta... Želimo multifunkcionalost koja će generisati profit koji finansira klub koji će potom pozitivno uticati na čitavu Kneževinu. To je glavni cilj jer bez toga nećemo dobiti dugoročnu licencu Evrolige. Želimo da imamo remek-delo dvorane koji će idealno pokazati šta je Monako", rekao je generalni menadžer Oleksij Jefimov za Mozzart Sport.

Da bi se ovako nešto ostvarilo treba kontinuirano praviti rezultate, a Monako zasad definitivno ide uzlaznom putanjom sa srpskim trenerom na klupi.

Što se Fenerbahčea tiče, njihova sezona je bila znatno turbulentnija. Počeli su sa Dimitrisom Itudisom, ali usled lošijih rezultata usledio je otkaz i na njegovo mesto stigao Šarunas Jasikevičijus. Sa Litvancem su stigle i pobede. Fener je stigao do šestog mesta na tabeli, a ali sa samopouzdanjem da mogu da dođu i do završnog turnira.

"Svesni smo da igramo protiv jednog od najboljih timova u Evropi. Želimo da pronađemo najbolju verziju sebe. Ptrebno je da odigramo čvrsto, kao i svaku veliku utakmicu. Detralji će biti ključni", rekao je Jasikevičijus.

EVROLIGA - ČETVRTFINALE

PRVI MEČEVI

Utorak, 23. april

Panatinaikos - Makabi 87:91

/Lesor 22 - Kolson 18/

Real Madrid - Baskonija 90:74

/Musa 16 - Hauard 15/

Sreda, 24. april

19.00: (1,70) Monako (15,0) Fenerbahče (2,40)

21.00: (1,60) Barselona (16,0) Olimpijakos (2,65)

DRUGI MEČEVI

Četvrtak, 25. april

20.30: Panatinaikos - Makabi Tel Aviv

21.00: Real Madrid - Pobednik meča Baskonija - Virtus

Petak, 26. april:

19.00: Monako - Fenerbahče

21.00: Barselona - Olimpijakos

TREĆI MEČEVI

Utorak, 30. april

19.00: Makabi Tel Aviv - Panatinaikos

20.30: Olimpijakos - Barselona

Sreda, 1. maj

19.45: Fenerbahče - Monako

20.30: Pobednik meča Baskonija - Virtus - Real Madrid

ČETVRTI MEČEVI

Četvrtak, 2. maj

18.45: Olimpijakos - Barselona

20.45: Makabi Tel Aviv - Panatinaikos

Petak, 3. maj

19.45: Fenerbahče - Monako

20.30: Pobednik meča Baskonija - Virtus - Real Madrid

Termini eventualnih petih utakmica biće naknadno objavljeni.


tagovi

KK MonakoKK FenerbahčeEvroliga

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara