Foto: Star sport
Foto: Star sport

Doveli Slukasa da rešava, a on tragičar! Beogradski Makabi šokirao Atinu

Vreme čitanja: 3min | uto. 23.04.24. | 21:39

Plej-of Evrolige počeo prvorazrednim iznenađenjem. Makabi savladao Panatinaikos u Atini rezultatom 91:87

Izgledalo je da Panatinaikos igra najbolju košarku u Evropi u jednom trenutku. Mnogi ih vide kao glavne favorite za titulu u Evroligi, naročito kada Kostas Slukas igra na vrhunskom nivou, ali večeras sve može da padne u vodu na startu plej-ofa. Isti taj Kostas Slukas koji je napravio pometnju kada je prešao iz Olimpijakosa u Panatinaikos je prodao ključnu loptu i Makabi je otvorio plej-of seriju prvorazrednim iznenađenjem. Tim kome je Beograd druga kuća ove sezone zbog ratnih dešavanja u Izraelu je uspeo da odigra spektakularno četvrtu deonicu i preko Lorenza Brauna dođe do velike pobede rezultatom 91:87.

Panatinaikos je imao prednost u većem delu meča. Često je bila i dvocifrena razlika koja je stvorena u drugoj deonici kada se zapalio Luka Vildoza. Nekadašnju košarkaš Zvezde je bio na meti kritika trenera Atamana, ali Argentinac je danas vezao tri trojke u drugom kvartalu kada je doneo prednost domaćinima, pokušao je i četvrtu ali je promašio i nestao sa meča. Posle toga je Matijas Lesor preuzeo dirigentsku palicu. Dominirao je u reketu, zakucavao, skakao, ali je imao problema pri izvođenju slobodnih bacanja.

Izabrane vesti

Taj problem je donekle anulirao Džerijan Grant koji je odigrao sjajan meč. Pune tri deonice je zaustavljao svaki nalet Makabija, ali u četvrtoj nije bilo spasa.

Bonzi Kolson, Vejd Boldvin i Lorenzo Braun su krenuli da pogađaju u serijama, Panatinaikos je krenuo da promašuje. Čak i u takvom raspletu situacije, Panatinaikos je imao napad za izjednačenje u samom finišu. Očekivano lopta je bila u rukama Kostasa Slukasa koji ima najviše iskustva u dramatičnim završnicama. Ipak, Grk se u potpunosti izgubio, nije znao šta će sa loptom. Iz skoka je dodao pravo u ruke igračima Makabija koji su na kraju došli do velike pobede.

Makabi je ubacio čak 28 poena u poslednjih 10 minuta što je bilo previše za Pantinaikos. Na kraju je Bonzi Kolson bio najefikasniji sa 18 poena. Pogodio je tri od četiri šuta za tri poena. Lorenzo Braun je imao 16 poena, Vejd Boldvin je stao na 15, ali se isto tako i povredio. U pitanju je zadnja loža i to je u ovom momentu najveći problem za Izraelce pred drugi meč koji se takođe igra u atini. Dvocifren je bio još Vejd Boldvin sa 12.

U poraženom sastavu, Matijas Lesor je prednjačio sa 22 poena. Kostas Slukas je imao 12 poena i 13 asistencija. Imao je samo jednu izgubljenu loptu, ali ona je na kraju bila ključna.

EVROLIGA - ČETVRTFINALE

PRVI MEČEVI

Utorak, 23. april

Panatinaikos - Makabi 87:91

/Lesor 22 - Kolson 18/

Real Madrid - Baskonija

Sreda, 24. april

19.00: (1,70) Monako (15,0) Fenerbahče (2,40)

21.00: (1,60) Barselona (16,0) Olimpijakos (2,65)

DRUGI MEČEVI

Četvrtak, 25. april

20.30: Panatinaikos - Makabi Tel Aviv

21.00: Real Madrid - Pobednik meča Baskonija - Virtus

Petak, 26. april:

19.00: Monako - Fenerbahče

21.00: Barselona - Olimpijakos

TREĆI MEČEVI

Utorak, 30. april

19.00: Makabi Tel Aviv - Panatinaikos

20.30: Olimpijakos - Barselona

Sreda, 1. maj

19.45: Fenerbahče - Monako

20.30: Pobednik meča Baskonija - Virtus - Real Madrid

ČETVRTI MEČEVI

Četvrtak, 2. maj

18.45: Olimpijakos - Barselona

20.45: Makabi Tel Aviv - Panatinaikos

Petak, 3. maj

19.45: Fenerbahče - Monako

20.30: Pobednik meča Baskonija - Virtus - Real Madrid

Termini eventualnih petih utakmica biće naknadno objavljeni.


tagovi

KK PanatinaikosKK Makabi Tel Aviv

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara