Džesika Holc (©AFP)
Džesika Holc (©AFP)

Ko je superžena koja je u jednom danu završila dva maks ugovora vredna skoro pola milijarde

Vreme čitanja: 2min | pet. 01.07.22. | 08:53

Devin Buker i Karl Entoni Tauns ostaju u Finiksu i Minesoti, Branson u Niksima

Vrti se u glavi od iznosa za koje potpisuju slobodni košarkaši u NBA ligi. Počelo je s Nikolom Jokićem i 264.000.000 dolara za ostanak u Denveru, ali nije to jedini maksimalan ugovor koji su menadžeri obezbedili svojim igračima.

Štaviše, Džesika Holc uspela je to da učini na dva mesta. Za jedno veče.

Izabrane vesti

Prvo je obradovala zvezdu Minesota Timbervulvsa, Karla Entonija Taunsa, sa 224.000.000 dolara za produžetak saradnje na još četiri godine, a onda i Finiksovog Devina Bukera sa istim poslom: 224.000.000 dolara za još četiri godine među Sansima, prenosi poznati američki košarkaški novinar Adrijan Vojnarovski i ističe da je Holcova prva dama u NBA ligi koja je svom klijentu izdejstvovala supermaksimalan ugovor i pritom je to učinila dvaput iste večeri.

A odakle Holcova u poslu za koji svi misle da je rezervisan za jači pol? Pošto je diplomirala novinarstvo na čuvenom univerzitetu Pen Stejt, i magistrirala na njujorškom Baruh koledžu, 2007. godine je dobila posao stažiste u NBA ligi. Ipak četiri godine kasnije je prvi put uskočila u svet agenata, kao član Excell agencije u kojoj je za samo tri godine napredovala do višeg direktora za marketing. Tada je stigla ponuda iz CAA koja se ne odbija.

Ipak, mnogi smatraju da je prelomni trenutak u njenoj agentskoj karijeri bio odlazak Liona Rouza, prvog čoveka CAA za košarku i u tom trenutku jednog od najjačih NBA agenata na mesto predsednika Njujork Niksa 2020. godine. U nekim kompanijama bi bilo možda često sastančenje o tome ko će preuzeti njegove klijente. U CAA je bilo drugačaje. Jednostavno su pitali igrače koga bi voleli da imaju za zastupnika. Buker i Tauns su bez dvoumljenja rekli 'Džesika', iako je imala manje radnog iskustva nego njene druge kolege. Sada je jasno zašto su nju izabrali.

Među potpisima koji odskaču od uobičajenih je i odluka Džalena Bransona da pređe iz Dalasa u Njujork. Ugovor sa Mavsima je završen, a za potpis četvorogodišnje saradnje od Niksa će dobiti 104.000.000 dolara, tvrdi Vojnarovski. Njega ne zastupa Džesika Holc, ali je reč o agenciji za koju i ona radi - CAA Sport (Crative Artist Agency).

Branson je ovim ugovorom postao četvrti košarkaš kog su čuveni Niksi platili 100.000.000 ili više dolara. Pre njega to su bili Karmelo Entoni, Džulijus Rendl i Alan Hjuston. Takođe je i prvi igrač u istoriji NBA koji je potpisao ugovor sa nekim klubom za 100.000.000 dolara iako nikada nije bio učesnik Ol stara. Veruju, izgleda, u Njujorku u potencijal 25-godišnjeg beka šutera kog je Dalas izabrao u drugoj rundi drafta 2018, kao 33. pika.


tagovi

NBA ligaKošarkaški transferiDevin BukerKarl Entoni Tauns

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara