Matijas Lesor (©MN Press)
Matijas Lesor (©MN Press)

Lesor još nije trenirao sa reprezentacijom, čeka zeleno svetlo doktora

Vreme čitanja: 1min | sub. 29.07.23. | 14:42

Francuska kreće sa pripremnim utakmicama

Vrhunska sezona u dresu Partizan Mozzart Beta Matijasu Lesoru nije donela samo titulu šampiona Jadranske lige, već mesto u idealnoj petorci Evrolige i bogati transfer u Panatinaikos, a kao vrhunac svega ponovo se našao među putnicima za veliko reprezentativno takmičenje.

Lesor se u dres Francuske vratio pošto je propustio prošlogodišnji Evrobasket, međutim pripreme za Mundobasket nisu počele najbolje. Kako javljaju francuski mediji on ima problem sa skočnim zglobom, zbog čega još nije trenirao sa ostatkom ekipe, a propustiće i uvodne pripremne utakmice.

Izabrane vesti

Problem koji Lesor ima sa zglobom zahteva mirovanje, zbog čega će doktori ponovo proceniti njegovo stanje u narednim danima, posle čega će biti doneta i konačna odluka o tome može li da se posveti nadolazećoj reprezentativnoj akciji ili ne. Trikolori imaju jaku centarsku liniju, ali u njoj neće biti nove nade NBA lige, Viktora Vembanjame. Kao ni Džoela Embida koji je dobio francuske i američke papire, pa još nije odlučio za koju zemlju želi da nastupa. Centri Francuske sada su Rudi Gober i Mustafa Fal.

Francuzi u odbranu bronze iz 2019. i napad na zlato kreću u teškoj Grupi H sa Kanadom, Letonijom i Libanom koja se igra u Džakarti. Lesor sa reprezentacijom ima upravo pomenutu bronzu iz Kine.


tagovi

košarkaška reprezentacija FrancuskeMatijas LesorMundobasket 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara