Liga šampiona: Naziru se putnici za Beograd

Vreme čitanja: 2min | sre. 03.04.24. | 22:55

Mursija, Bon, Tenerife i Unikaha blizu plasmana na završni turnir FIBA Lige šampiona koji se održava u Srbiji

Došli smo do tog perioda godine kada se košarkaške sezone privode kraju. Igraju se najvažniji mečevi na svim frontovima, a ništa drugačije nije ni u FIBA Ligi šampiona. Generalno treće po kvalitetu takmičenje u Evropi ne izaziva previše pažnje navijaća kod nas, ali zbog činjenice da se završni turnir igra baš u Bepgradu biće zanimljivo videti koje četiri ekipe će doći u glavni grad Srbije.

U ovom trenutku tri španska kluba su blizu, Mursija, Tenerife i Unikaha, a tu je i nemački Bon. Naime, pomenuti timovi su ostvarili pobede na svojim terenima u četvrtfinalnim serijama i biće im potrebna još jedna pobeda kako bi obezbedili plasman na Fajnal-for u Beogradskoj Areni.

Izabrane vesti

Mursija je bila najubedljivija pošto je deklasirala Ludvigsburg rezultatom 98:72. U pobedi je zablistao nekadašnji košarkaš Partizana Rodions Kuruc. Letonski krilni igrač je postigao 18 poena. Pritom nije promašio šut iz igre. Ubacio je svih osam pokušaja.

Nije bilo drame u Nemačkoj, gde je aktuelni prvak - Bon nadigrao Peristeri legendarnog Vasilisa Spanulisa. Na kraju je bilo 89:78. U poraženom sastavu Nemanja Dangubić je imao devet poena.

Donekle neizvesno je bilo na Tenerifama gde je domaći tim slavio 83:77 protiv turskog Tofaša. Meč je u potpunosti obeležio mestralni Marselinjo Uertas koji je imao 30 poena i osam asistencija. Brazilac je odavno ušao u petu deceniju života, ali i dalje pokazuje da može da igra izvanrednu košarku.

Za kraj je Unikaha je održala defanzivnu kliniku protiv Promiteasa. Slavio je klub iz Malage rezultatom 67:54, a najefikasniji u trijumfu bio je reprezentativac Crne Gore, Kendrik Peri koji je ubacio 13 poena.


tagovi

FIBA Liga šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara