Boris Dalo (©fiba.basketball)
Boris Dalo (©fiba.basketball)

Miljenik navijača Partizana ponovo u Evroligi: Boris Dalo na pragu Asvela

Vreme čitanja: 2min | pon. 03.07.23. | 20:15

Posle dve sjajne sezone u Šoleu, francuski košarkaš bi trebalo da se vrati na najveću scenu

Proveo je Boris Dalo dve godine u Partizanu od 2013. do 2015, na samom startu profesionalne karijere. Đak čuvenog INSEP-a nije bio među najboljima na terenu, ali je uvek bio silno motivisan, a svojim stavom je kupio navijače i stvorio neraskidivu vezu. Šampion Srbije iz 2014. se potom selio iz kluba u klub, sezonu za sezonom... Činilo se da će se teško jednog dana vratiti u Evroligu. Ipak, nije odustajao.

Od Olimpik Antiba, Long Ajland Netsa iz Razvojne lige, grčkog Panioniosa, Arisa, Strazbura Le Portela i u protekle dve sezone Šolea, pronašao je ponovo put do elitnog takmičenja. "Ouest-France" prenosi da je Dalo na pragu angažmana u Asvelu.

Izabrane vesti

To mu je bila i najveća želja kada je leta 2021. stigao u Šole. Jasno je svima stavio do znanja da će se vratiti na najveću kontinentalnu pozornicu. Izgleda da je uspeo.

Osim što je probudio interesovanje tima sa licencom Evrolige, pominjan je i kao ozbiljan kandidat za reprezentaciju Francuske posle partija u protekle dve sezone. Demonstrirao je svestranost na terenu, beležio 9,8 poena, 6,1 skok i 4,7 asistencija za prosečan indeks korisnosti 12,2.

Odigrao je i nekoliko vrhunskih utakmica, a posebno dobar bio je u plej-ofu, te je tokom serije sa Metropolitanom beležio 15,7 poena u proseku.

Navodi se da je bivši kapiten Šolea imao nekoliko ponuda na stolu, posebno iz inostranstv,a ali da je rešio da ostane u domovini i pridruži se najtrofejnijem timu u zemlji koji želi da popravi utisak posle razočaravajuće sezone u prvenstvu, ali i Evroligi. Očekuje se da sa timom iz Vilerbana potpiše jednogodišnju saradnju.


tagovi

Boris DaloAsvelKK PartizanPartizan Mozzart Bet

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara