"Kokoškov i igrači Slovenjie sa peharom Evrobasketa"
"Kokoškov i igrači Slovenjie sa peharom Evrobasketa"

Misija "Zadrži Kokoškova"

Vreme čitanja: 2min | sre. 20.09.17. | 13:50

Šampionska generacija Slovenije polako se razilazi. Goran Dragić se oprostio od Zmajčeka, Rendolf će po svemu sudeći, kao i naš stručnjak kojeg Slovenci pokušavaju da zadrže na klupi po svaku cenu

Kokoškov i igrači Slovenjie sa peharom EvrobasketaSlovenija nakon osvajanja zlata na Evrobasketu prolazi kroz nešto na šta definitivno nije navikla. Slavlja, radosti, heroji, junaci, dočeci, suze radosnice, laktanje političara da budu uz "zlate fantje"... Znamo mi dobro kako već sve to ide. Jer - navikli smo. Ali oni nisu i zaista uživaju u tome, kako i treba.

Međutim, crne slutnje su se nadvile nad deželom da će ovo biti i poslednji veliki uspeh košarkaške reprezentacije pošto će ostati bez šampionske osovine. Jer Goran Dragić je već saopštio da mu je finale protiv Srbije bilo poslednje u dresu Slovenije, a isto se odnosi i na selektora Igora Kokoškova.

Izabrane vesti

Pored njih dvojice veliko je pitanje šta će biti sa Entonijem Rendolfom, krilnim centrom koji je prvi, možda i poslednji put zaigrao u dresu Zmajčeka upravo na minulom Evrobaksetu. Edo Murič tvrdi da će ovaj ipak ostati u reprezentaciji, ali Amerikanac još nije dao nikakav odgovor. A s obzirom da Slovenija nema šta da traži bez Gorana Dragića, barem dok Luka Dončić potpuno ne stasa, ne bi čudilo da ih Rendolf odbije.

Sada je, međutim veća briga šta će biti sa srpskim stručnjakom. Kokoškov je objavio da je završio sa svojom misijom jer ima previše posla "preko bare" gde živi već dve decenije i radi kao prvi asistent šefu struke u Juta Džezu, Kvinu Snajderu.

Da bi spasli što se spati moglo, čelnici Košarkaške zveze Slovenije su krenuli u ozbiljan posao zadržavanja Kokoškova i to po svaku cenu. Kako trvdi prvi čovek saveza Matej Erjavec, koji je zajedno sa generalnim sekretarom, legendarnim Rašom Nesterović najzaslužniji za to što se naš čovek i našao na klupi Zmajčeka, neka vrsta rešenja je navodno nađena. Naime, oni planiraju da zamrznu status Igora Kokoškova sve do Svetskog prvenstva koje se u novembru 2019. igra u Kini. On bi tada trebalo da preuzme nazad Sloveniju, koju bi dotle vodili njegovi sadašnji pomoćnici Jaka Laković, Aleksandar Sekulić i Rade Trifunović.

Dobra ideja, ali je veliko pitanje da li bi oni uspeli da proguraju Zmajčeke prethodno kroz kvalifikacije. Zato nam deluje da je Kokoškov ipak završio misiju na "sunčanoj strani Alpa".

(foto: Starsport)


tagovi

Entoni Rendolfevrobasket2017EvropaGoran DragićIgor KokoškovSlovenijaSrbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara