Evroliga (©Starsport)
Evroliga (©Starsport)

Moguća nova pomeranja u kalendaru Evrolige zbog FIBA prozora: Menja se termin utakmice Valensija - Monako

Vreme čitanja: 2min | pon. 31.10.22. | 21:29

Još jedan susret sedmog kola Evrolige mogao bi da se odigra dan ranije od planiranog

Posle godina sporova u evropskoj košarci, između Evrolige i FIBA počinje da se udiše vazduh mira. Čini se da ima nastojanja da se postigne dogovor, posebno u preklapanju termina FIBA prozora i najvećeg kontinentalnog takmičenja.

Marka prenosi da posle pomeranja utakmica između Virtusa i Olimpije Milano, pa i Fenerbahče - Crvena zvezda, postoji mogućnost i da se promeni termin odigravanja meča između Monaka i Valensije u sedmom kolu elitnog takmičenja, kako bi Haime Pradilja, Ćabi Lopez Arostegi i Viktor Klaver iz čete Aleksa Mumbrua bili na raspolaganju španskoj reprezentaciji.

Izabrane vesti

Susret je planiran za petak 11. novembar od 21.00, ali bi to uskoro moglo da se promeni, s ozbirom da Španija gostuje Italiji istog dana od 21.00 u Pezaru.

Posle dolaska Dejana Bodiroge i Maršala Glikmana na rukovodeće pozicije, Evroliga i nacionalni savezi imaju sve približnija razmišljanja u cilju sprečavanja preklapanje kalendara. U novembarskom FIBA prozoru (od 11. do 14.), drugom u okviru druge faze kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, videće se prvi pomaci.

Najpre je pomeren duel Virtusa i Olimpije Milano sa 11. na 10. novembar kako bi Serđu Skariolu omogućilo da predvodi tim iz Bolonje u italijanskom derbiju Evrolige, a dan kasnije i Crvenu furiju protiv Azura. Za dan je pomeren i termin odigravanja utakmice između Crvene zvezde i Fenerbahčea u Ulker Sports Areni. Umesto 11. odigraće se 10. novembra, kako bi dan kasnije Turska ugostila Belgiju u Istanbulu u borbi za mesto na planetarnoj smotri.

Pozitivne promene, koje bi mogle da se ponove i u februarskom FIBA prozoru i otvore vrata ka nekim novim i boljim vremenima za evropsku košarku.

******

Od danas opet možete međusobno vezivati sve igre iz ponude "KOŠARKA IGRAČI" i kombinovati sa ostatkom kompletne ponude

******


tagovi

KK MonakoKK ValensijaEvroligaFIBA

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara