Košarkaši Crvene zvezde (©ABA League/Dragana Stejpanovic)
Košarkaši Crvene zvezde (©ABA League/Dragana Stejpanovic)

Promenjen termin utakmice između Crvene zvezde i Fenerbahčea u Istanbulu

Vreme čitanja: 2min | pon. 31.10.22. | 17:05

Susret sedmog kola Evrolige odigraće se 10. novembra, a ne 11. kao što je prvobitno bilo planirano

Nedavno je i predsednik Crvene zvezde Nebojša Čović istakao da se radi na pomeranju termina utakmice između srpskog šampiona i Fenerbahčea u sedmom kolu Evrolige. Sada je stigla i potvrda. Evroliga je zbog potreba prenosa utakmicu sa 11. novembra pomerila za 10. novembar, sa početkom od 18.00 po srednjoevropskom vremenu (20.00 po lokalnom).

Susret je pomeren za zahtev Fenerbahčea, jer je i utakmica turske reprezentacije protiv Belgije u predstojećem FIBA prozoru zakazana za 11. novembar u Sinan Erdem Domu.

Izabrane vesti

Screenshot - euroleaguebasketball.netScreenshot - euroleaguebasketball.net


Košarkašima Crvene zvezde je ovo druga promena termina ove sezone. Prva je odrađena na zahtev Vlade Monaka zbog preklapanja sa utakmicom poslednjeg kola grupne faze Lige Evrope između fudbalera Monaka i Crvene zvezde. Tako će šampion ABA lige na megdan četi Saše Obradovića izaći u petak (4. novembar), umesto u četvrtak kako je prvobitno planirano. Ostao je 3. novembar rezervisan za fudbalski spektakl.

Prethodno je zbog preklapanja termina kvalifikacija za Mundobasket i Evrolige pomeren i susret Virtusa i Olimpije Milano. Tako je treneru tima iz Bolonje i španskom selektoru Serđu Skariolu omogućeno da obavi svoju dužnost na obe klupe, pošto Španija gostuje upravo Italiji na startu prozora (11. novembar u Pezaru). Virtus je napravio i sjajan gest, pa je dozvolio španskoj reprezentaciji da trenira u Bolonji.

"Smatram da nismo u poziciji da bismo mogli da budemo podeljeni. To je dokaz dobre sinergije dve institucije, koja je na papiru mogla da bude u konfliktu. U mom ugovoru je jasno stajalo da moram da budem uz državni tim. Virtus je to potpisao, prihvatio i našli smo se na pola puta kako bih mogao da budem sa oba tima tokom utakmica, iako još ne znamo da li će se odigrati istog dana. Situacija je veoma delikanta", rekao je nedavno italijanski stručnjak tokom razgovora za Mozzart Sport.

Potez elitnog takmičenja da odobri pomeranje utakmice okarakterisan je kao početak dobre komunikacije između FIBA i EL od strane trenera Olimpije Milano Etorea Mesine.

******

Od danas opet možete međusobno vezivati sve igre iz ponude "KOŠARKA IGRAČI" i kombinovati sa ostatkom kompletne ponude

******


tagovi

KK Crvena zvezdaKK FenerbahčeEvroliga

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara