Džoel Embid (© AFP)
Džoel Embid (© AFP)

Nešto baš ne valja u Filadelfiji, ni Embidovih 40 poena nisu bili dovoljni za pobedu

Vreme čitanja: 3min | ned. 23.10.22. | 02:33

Siksersi počeli sezonu sa tri poraza

Tek je početak NBA sezone, a već možemo da pričamo o problemima. Filadelfija je ušla u sezonu sa ogromnim ambicijama, Džejms Harden je pričao kako je u najboljoj formi, kako ima nameru da pokaže svima kako je i dalje MVP kalibar igrača. Posle tri utakmice, sve je ostalo na pričama. Siksersi i dalje ne znaju za pobedu. Sada su ih savladali San Antonio Sparsi i to rutinski 114:105.

Još pre početka sezone, svima je bilo jasno da Sparsi neće biti konkurentni za titulu.

Izabrane vesti

"Ako treba da ponudim ljudima savet za klađenje, rekao bih im da se ne klade na nas da ćemo osvojiti titulu", rekao je uz smeh trener Greg Popović.

Jednostavno, odavno je prošlo vreme Tima Dankana, Manua Đinobilija i Tonija Parkera. Sada neki novi momci brane boje Sparsa, nemaju više taj kvalitet, ali imaju mladost. I vreme radi za njih. U stanju su da pokažu veliki potencijal. Ostalom, ko god je gledao meč protiv Siksersa, mogao je da vidi da Popović ima talentovane igrače koji mogu da igraju ozbiljnu košarku.

Već u prvom poluvremenu su uspostavili svoj ritam, a prva violina bio je Devin Vesalin, momak koji je ubacio 20 poena u prvom poluvremenu.

Očekivano, Filadelfija se u nastavku trgla iz letargije. U prvom planu je bio Džoel Embid koji je dominirao u reketu.

Sjajni centar je imao 40 poena i 13 skokova, ali ni to nije bilo dovoljno za trijumf. Izostala je podrška, posebno u finišu četvrte četvrtine. Filadelfija je u jednom momentu preokrenula rezultat, ali su dopustili Sparsima da okončaju meč serijom lakih poena koji su bili dovoljni za pobedu.

Embida je pratio Tajris Meksi sa 25 poena, ali falili su poeni Džejmsa Hardena koji je imao katastrofalno šutersko veče. Ubacio je samo četiri šuta iz 18 pokušaja iz igre. Kompenzovao je to brojem asistencija. Imao ih je 12, a falio mu je jedan skok za tripl-dabl učinak.

U pobedničkom sastavu već pomenuti Vesal je bio najefikasniji sa 22 poena, dok je Džonson imao jedan manje.

Dok, Embidovih 40 poena, nije bilo dovoljno za trijumf Filadelfije, Tejtumovih jeste za pobedu Bostona. Seltiksi su se pošteno pomučili u Orlandu, ali su na kraju slavili 126:120.

Dugo ih je ekipa Medžika gnjavila, činilo se i da mogu do iznenađuju pobede na krilima Terensa Rosa koji je ubacio 29 poena.

Ipak, na kraju suvi kvalitet Tejtuma je presudio. Sjajni bek je okončao meč sa 40 poena i osam skokova,a pratio ga je Vajt sa 27.

Ponovo sve pohvale zaslužuje ruki Paulo Bankero koji je ovoga puta imao 23 poena, pet skokova i tri asistencije.


NBA

SVI REZULTATI

Filadelfija - San Antonio 105:114

/Embid 40 - Vesal 22/

Indijana - Detroit 124:115

/Methurin 27 - Kaninghem 22/

Orlando - Boston 120:126

/Tejtum40- Ros 29/

Čikago - Klivlend

Majami - Toronto

Milvoki - Hjuston

Dalas - Memfis

Denver - Oklahoma

Sakramento - Los Anđeles Klipers

21:30 Los Anđeles Lejkers - Portland

23:00 Atlanta - Šarlot



tagovi

Filadelfija SeventisiksersNBA ligaSan Antonio Spars

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara