Nikola Jović (Foto: AFP)
Nikola Jović (Foto: AFP)

Nikola Jović sa klupe gledao novi ubedljiv poraz Majamija

Vreme čitanja: 2min | sub. 27.01.24. | 23:46

Srpski reprezentativac tek u poslednjem minutu dobio priliku da zaigra

U slobodnom je padu Majami i nikako da se zaustavi. Ekipa Erika Spolstre pretrpela je protiv Niksa novi ubedljiv poraz (125:109), koji je Nikola Jović praktično ispratio sa klupe.

Perspektivni srpski reprezentativac u redovima Hita kao da se ponovo našao u nemilosti Erika Spolstre. Posle teškog početka sezone u kojem gotovo da nije igrao, iskusni američki stručnjak je počevši od kraja decembra ukazivao sve veće poverenje Joviću za koje se 20-godišnji košarkaš oduživao vrlo dobrim partijama.

Izabrane vesti

Međutim, u poslednje vreme momak ponikao u Megi ponovo više vremena provodi na klupi nego na parketu. Iako je prethodno počeo deset vezanih mečeva, protiv Memfisa se pre tri dana nije našao ni na klupi, juče je u teškom porazu od Bostona (143:110) odigrao nepunih sedam minuta, dok je večeras na parketu proveo tek sedamdesetak sekundi.

Spolstra je protiv Niksa Jovića poslao u igru tek na 1:11 pre kraja, te je srpski košarkaš ostao bez učinka. Tada je pitanje pobednika uveliko bilo rešeno. Niksi su do šeste vezane pobede stigli znatno boljom igrom u drugom poluvremenu, a posebno u četvrtoj četvrtini tokom koje su i slomili otpor rivala i naneli mu šesti uzastopni poraz.

Gosti pre svega nisu imali rešenja za Džejlena Bransona, najefikasnijeg pojedinca meča, koji je u drugom poluvremenu postigao 18 poena i ključno uticao da tim iz Njujorka u finišu meča dođe do maksilanih 'plus 21' (119:98). Branson je utakmicu okončao sa 32 poena, osam asistencija i pet skokova, a pratili su ga Anunobi i Rendl sa po 19 poena. U poraženom timu prednjačio je Batler sa 28 koševa, Robinson je ubacio 19, a Hiro 18.


tagovi

Nikola JovićMajami HitNjujork NiksNBA liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara